Hoe maak ik creme au beurre recepten

209 Opslaan
Basisrecept crème au beurre of boterroom

Basisrecept crème au beurre of boterroom

Gebruik het om een taart te vullen, of als topping bij cupcakes, of als vulling bij zelfgemaakte pralines
6 Opslaan
Macarons met crème au beurre

Macarons met crème au beurre

Hoe maak je het. Hoe fijner het poeder, hoe fijner de koekjes zullen zijn. Terwijl ik dit berichtje schrijf, ben ik aan het genieten van een lekker tasje koffie, met een enkele overheerlijke, zelfgemaakte macarons
31 Opslaan
Petit beurre taart recept

Petit beurre taart recept

Hoe maak je nu deze taart. Allereerst maak je de crème au beurre, dit doe je door boter en bloem te mengen met een mixer
408 Opslaan
Metseltaart met een hoek af.

Metseltaart met een hoek af.

Voeg koffie bij tot je de gewenste smaak hebt. Want ik heb twee soorten vulling gebruikt. crème au beurre én speculoospasta (de crunchy - maar de andere gaat ook hoor)
16 Opslaan
Chocoladerol

Chocoladerol

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf, of maak de creme au beurre door de boter tot room te roerenmet de gezeefde poedersuiker en vanillesuikerRol de koek uit als ze is afgekoeld en trek voorzichtig het papier er van af en besmeer de koek metslagroom of creme au beurre
13 Opslaan
Bokkenpootjes op de klassieke manier

Bokkenpootjes op de klassieke manier

Hoe maak je het. Bij het bakken van deze bokkenpootjes, vroeg ik me ook hoe deze koekjes aan hun naam waren gekomen
10 Opslaan
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes

Wie zich afvraagt hoe het komt dat de hoeveelheden voor de crème au beurre zo bizar zijn, dat komt doordat ik de oorspronkelijke hoeveelheid gedeeld heb door twee
9 Opslaan
Glutenvrije biscuit

Glutenvrije biscuit

Naar smaak moet dit recept voor biscuit absoluut niet inboeten voor een 'gewone' biscuit. Ik bakte onder andere al deze taarten
7 Opslaan
Piramide moccabotercreme

Piramide moccabotercreme

Maak vijf lagen en strijk de bovenkant mooi af. Suiker siroop met koffie. Creme au beurre. Maak ondertussen de marsepein met de mocca en rol deze dun uit
5 Opslaan
Een uitvinding voor mijn schoonma: koffiemoren

Een uitvinding voor mijn schoonma: koffiemoren

Daarom heb ik er een andere, lichtere versie van gemaakt. Ze had me al een paar keer gevraagd of ik die eens voor haar wou bakken
1 Opslaan
Classy Halloween

Classy Halloween

Maak de crème au beurre door de boter te mengen met de poedersuiker, de gesmolten chocolade en het cacaopoeder
0 Opslaan
Vrolijke paaskoekjes

Vrolijke paaskoekjes

Hoe dikker je de koekjes maakt, hoe langer ze in de oven moeten. Hoe maak je het. Maak de koekjes niet te dun en niet te dik
0 Opslaan
Kerststronk met slagroom

Kerststronk met slagroom

Hoe maak je het. Hoe eet jij hem het liefst. Ik heb een lichte voorkeur voor crème au beurre, maar voor kerst maak ik er eentje met slagroom
11 Opslaan
Biscuit met vanille-crème au beurre

Biscuit met vanille-crème au beurre

Onder het afgekoelde ei/suikermengsel kloppen en vanille-extract naar smaak toevoegen. Maak intussen de margarine zacht op lage stand in de microgolfoven--> niet smelten, maar bewerkelijk maken met een vork
35 Opslaan
Basisrecept cakebeslag

Basisrecept cakebeslag

Ik maakte een speculoosvariant, dat kan je op de foto hieronder zien. Maak de cake wat specialer door één van volgende ingrediënten aan het beslag toe te voegen
26 Opslaan
Macarons

Macarons

Hou je ook klaar voor een overkill-hoeveelheid aan foto's. Terwijl de macarons in de oven zitten maak je een creme au beurre en/of een ganache, om de ze mee op te vullen
24 Opslaan
Lieziepeasy and the cookie factory

Lieziepeasy and the cookie factory

Hoe ga je tewerk. Maak intussen de crème au beurre. Maak een “productielijn” van koekjes. Ik gebruikte voor het deeg een recept uit Goe Gebakken (uit de tijd dat Sofie Dumont daar nog achter het fornuis, of liever, voor de oven, stond), en voor de vulling een eigen interpretatie van crème au beurre
23 Opslaan
Biscuit-vanille: bokkepootjes en baisers

Biscuit-vanille: bokkepootjes en baisers

Hoe dan ook, het gaat om het beslag waarmee we de bokkepootjes en baisers maken. poedersuiker. Gezien we nu echt kunnen aftellen naar kerstmis (De sint is intussen vertrokken), gaan we op zoek naar feestrecepten, homemade cadeautjes enz