• Hoofdgerechten

Ovenschotel met Gehakt en Brood - Een Heerlijke Recept

Ingrediëntcalculator

Ovenschotel met gehakt en brood is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Met de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer kun je deze ovenschotel met gehakt en brood in een mum van tijd klaarmaken.

Ovenschotel met gehakt en brood

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 gram brood, in blokjes
  • 50 gram geraspte kaas

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Ovenschotel met gehakt en brood is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een lekker en gezond alternatief voor een maaltijd. Je kunt het serveren met een salade of een smoothie met aardbei en banaan smoothie met aardbei en banaan . Het is een gerecht dat je met veel plezier kunt eten. Probeer het eens en je zult versteld staan van de smaak!

Ovenschotel met gehakt en brood is een heerlijk recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Je hebt gehakt, brood, uien, knoflook, paprika, tomaten en kaas nodig. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen zoals champignons, courgette of paprika. Kies wat je lekker vindt en maak er een heerlijk gerecht van. Je kunt het serveren met een gourmetpannetje met hete kip recept kip in het pannetje of een salade. Geniet van de smaak en de geur van de ovenschotel met gehakt en brood!

Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de broodblokjes erover. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de ovenschaal in de oven. Bak de ovenschotel in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Tips

  • Vervang het gehakt door vegetarisch gehakt als je vegetarisch wilt eten.
  • Vervang de kippenbouillon door groentebouillon als je veganistisch wilt eten.
  • Vervang de geraspte kaas door vegan kaas als je veganistisch wilt eten.

Conclusie

Ovenschotel met gehakt en brood is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd. Probeer ook eens andere variaties, zoals vegetarisch of veganistisch. Eet smakelijk!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.