• Hoofdgerechten

Zuurkoolschotel met Gehakt - Een Heerlijke Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Zuurkoolschotel met gehakt is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke maaltijd die heerlijk smaakt en eenvoudig te bereiden is. In dit artikel leggen we uit hoe je deze heerlijke zuurkoolschotel met gehakt kunt maken.

Zuurkoolschotel met gehakt

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik zuurkool
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is. Voeg de paprikapoeder, tomatenpuree, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en roer goed door. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Voeg de zuurkool toe en roer goed door. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor een Zuurkoolschotel met Gehakt. Deze ovenschotel is een heerlijke combinatie van gehakt, zuurkool en aardappelen. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. De zuurkoolschotel met gehakt is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Als je op zoek bent naar een ander lekker ovenschotel recept, dan is de aardappel prei ovenschotel vegetarisch een goede optie. Of probeer de pompoen in oven voor soep als je op zoek bent naar een lekkere vegetarische maaltijd.

Giet het geheel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de zuurkoolschotel met gehakt in de oven gedurende 30 minuten. Haal de schaal uit de oven en laat de zuurkoolschotel afkoelen. Serveer de zuurkoolschotel met gehakt met een salade of gebakken aardappelen.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze zuurkoolschotel met gehakt is ongeveer 40 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een betere smaak.
  • Voeg wat extra olijfolie toe als je het gerecht wat meer smaak wilt geven.
  • Voeg wat extra tomatenblokjes toe als je het gerecht wat sappiger wilt maken.

Conclusie

Zuurkoolschotel met gehakt is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd. Vergeet niet om de kooktips te gebruiken voor een nog betere smaak.

Zuurkoolschotel met ananas

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij heeft jarenlange ervaring in het koken van heerlijke maaltijden. Bezoek haar website voor meer informatie over haar recepten en kooktips.