• Voorgerechten

Vitello Tonnato - Een klassieke Italiaanse schotel

Ingrediëntcalculator

Vitello Tonnato is een klassieke Italiaanse schotel die al eeuwenlang wordt bereid. Deze heerlijke maaltijd bestaat uit dun gesneden kalfsvlees, dat wordt geserveerd met een saus van tonijn, mayonaise, ansjovis en kappertjes. Deze schotel is een perfecte combinatie van smaken en is een echte delicatesse. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Vitello tonnato

Ingrediënten

  • 1 kg kalfsvlees
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 blik tonijn (in olie)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ansjovis
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg het kalfsvlees in een ovenschaal en bestrijk het met olijfolie. Voeg de knoflook, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Bak het kalfsvlees in de oven gedurende 45 minuten. Laat het vlees afkoelen.

Vitello Tonnato is een klassieke Italiaanse schotel die bestaat uit dunne plakjes kalfsvlees met een saus van tonijn, mayonaise, ansjovis en kappertjes. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een zomerse lunch of diner. Probeer het eens met hoe lang kersen koken of koolrabi stamppot met mosterd !

Giet de tonijn af en vermeng deze met de mayonaise, ansjovis, kappertjes en citroensap. Roer alles goed door elkaar. Snijd het kalfsvlees in dunne plakken en leg deze op een bord. Verdeel de tonijnsaus over het kalfsvlees en garneer met wat extra kappertjes. Serveer de Vitello Tonnato direct.

Kooktips

  • Gebruik voor deze schotel alleen vers kalfsvlees van goede kwaliteit.
  • Vervang de tonijn in olie door tonijn in water als je een lichtere saus wilt.
  • Vervang de mayonaise door yoghurt als je een lichtere saus wilt.
  • Voeg wat extra kruiden toe aan de saus als je de smaak wilt versterken.

Vitello Tonnato is een heerlijke klassieke Italiaanse schotel die al eeuwenlang wordt bereid. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd. Probeer deze schotel vandaag nog en verras je gasten met deze heerlijke maaltijd.

Vitello tonnato

Auteur: Anna Meyer