• Hoofdgerechten

Rollade met Sjalottensaus - Een heerlijk recept

Ingrediëntcalculator

Rollade met sjalottensaus is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een klassieker die je met een paar ingrediënten en een beetje tijd kunt bereiden. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je deze heerlijke rollade met sjalottensaus kunt maken.

Rollade met sjalottensaus

Ingrediënten

  • 1 rollade van 1,5 kg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bestrijk de rollade met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak de rollade in een ovenschaal gedurende 45 minuten. Laat de rollade afkoelen.

Verwarm de boter in een pan en voeg de sjalotten en knoflook toe. Bak de sjalotten en knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

Rollade met Sjalottensaus is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. De rollade wordt geserveerd met een heerlijke saus van sjalotten en kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. Probeer het eens en je zult versteld staan van de smaak!

Als je op zoek bent naar andere lekkere recepten, kun je ook eens appeltaart met slagroom kcal of avocado mousse met garnalen proberen. Geniet van je maaltijd!

Snijd de rollade in plakken en leg de plakken op een bord. Giet de sjalottensaus over de rollade en garneer met de peterselie. Serveer de rollade met sjalottensaus met aardappelpuree of rijst.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze rollade met sjalottensaus is ongeveer 1 uur. 45 minuten voor het bakken van de rollade en 15 minuten voor het maken van de saus.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden voor de beste smaak.
  • Voeg wat extra knoflook toe als je van knoflook houdt.
  • Gebruik kippenbouillon voor een extra smaakvolle saus.

Met deze stappen kun je eenvoudig thuis een heerlijke rollade met sjalottensaus maken. Volg de stappen in dit recept en geniet van een heerlijke maaltijd. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Met deze tips en het recept van chef-kok Anna Meyer kun je eenvoudig thuis een heerlijke rollade met sjalottensaus maken. Probeer het recept en geniet van een heerlijke maaltijd. Voor meer informatie over koken en recepten kun je een kijkje nemen op Kookidee.nl of Allerhande.nl .