• Hoofdgerechten

Boerenkool Stamppot Recept - Klaar in 30 Minuten

Ingrediëntcalculator

Boerenkool stamppot is een echte klassieker in de Nederlandse keuken. Het is een heerlijk wintergerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. In dit recept van Anna Meyer leer je hoe je deze heerlijke stamppot maakt.

Boerenkool stamppot

Ingrediënten

  • 500 gram boerenkool
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 aardappelen
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Schil de uien en snijd ze in kleine stukjes. Pel de knoflook en hak deze fijn.

Verwarm de boter in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed. Voeg de aardappelblokjes toe en laat het geheel 10 minuten koken.

Boerenkool Stamppot is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een traditioneel Nederlands gerecht dat je met verschillende ingrediënten kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld varkenshaas uit de airfryer toevoegen of een hartige groentetaart met pastinaak maken. Kijk voor meer informatie en het recept op deze pagina .

Voeg de boerenkool toe en laat het geheel nog 10 minuten koken. Voeg de mosterd, azijn, suiker, zout en peper toe en roer goed. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed.

Giet het geheel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de stamppot in 20 minuten gaar. Serveer de stamppot met een lekker stukje vlees of vis.

stamppot boerenkool

Tips

  • Vervang de kippenbouillon door groentebouillon voor een vegetarische variant.
  • Voeg wat gerookte spekblokjes toe voor een extra smaak.
  • Vervang de geraspte kaas door geraspte Parmezaanse kaas.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Conclusie

Boerenkool stamppot is een heerlijk wintergerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Met dit recept van Anna Meyer maak je deze klassieker in een handomdraai. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak.

Bronnen: AH.nl, Kookjijmetanna.nl