• Bakrecepten

Bananenbrood met Mango - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Bananenbrood met mango is een heerlijk en gezond recept dat je als ontbijt of snack kunt eten. Het is een recept van de Nederlandse chef Anna Meyer. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. In dit artikel lees je hoe je het bananenbrood met mango kunt maken.

Bananenbrood mango

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 1 mango
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram havermout
  • 50 gram walnoten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Pel de bananen en pureer ze met een staafmixer. Voeg de eieren, honing, kokosolie, bakpoeder, kaneel en vanille extract toe en mix alles goed door elkaar. Voeg de havermout en walnoten toe en mix alles nogmaals goed door elkaar. Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de mango stukjes toe aan het bananenmengsel en mix alles nogmaals goed door elkaar. Vet een cakevorm in met wat kokosolie en giet het bananenmengsel in de cakevorm. Bak het bananenbrood met mango in de oven voor ongeveer 40 minuten. Controleer met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Laat het bananenbrood afkoelen en serveer het met wat yoghurt of kwark.

Kooktips

  • Gebruik rijpe bananen voor het beste resultaat.
  • Je kunt ook andere noten gebruiken zoals amandelen of cashewnoten.
  • Je kunt het bananenbrood ook invriezen en later opwarmen.

CookTime

Het bananenbrood met mango is klaar in ongeveer 50 minuten. 40 minuten in de oven en 10 minuten om af te koelen.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor bananenbrood met mango gedeeld. Dit is een gezond en lekker ontbijt of snack. Het is eenvoudig te maken en je kunt er verschillende ingrediënten aan toevoegen om het naar je eigen smaak aan te passen. Probeer het eens met salades voor op toast of wat is vegan ijs voor een extra lekkere smaak.

Conclusie

Bananenbrood met mango is een heerlijk en gezond recept dat je als ontbijt of snack kunt eten. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Gebruik rijpe bananen voor het beste resultaat en voeg wat noten toe voor extra smaak. Je kunt het bananenbrood ook invriezen en later opwarmen. Probeer dit heerlijke bananenbrood met mango recept van Anna Meyer en geniet ervan!

Bananenbrood met mango

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website.