• Hoofdgerechten

Zalm Piccata - Een heerlijke Italiaanse maaltijd

Ingrediëntcalculator

Zalm Piccata is een heerlijke Italiaanse maaltijd die eenvoudig te maken is. Het is een gerecht dat wordt geserveerd met een saus van citroen, knoflook, witte wijn en kappertjes. Het is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. In dit artikel laten we je zien hoe je deze heerlijke maaltijd kunt maken met behulp van chef Anna Meyer.

Zalm piccata

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/4 kopje witte wijn
  • 1/4 kopje citroensap
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/4 kopje peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit. Verwarm de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut. Voeg de zalmfilets toe en bak deze 3-4 minuten per kant. Voeg de witte wijn, citroensap, kappertjes en peterselie toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.

Zalm Piccata is een heerlijke Italiaanse maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een gerecht met zalmfilet, citroen, knoflook, peterselie en witte wijn. Het is een gezonde maaltijd die je kunt combineren met gezonde bounty met dadels of recept aubergine gehakt rijst voor een complete maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een paar minuten klaar hebt. Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak!

Bereiding

Leg de zalmfilets in een ovenschaal en giet de saus erover. Bak de zalm in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de zalm gaar is. Serveer de zalm met de saus en aardappelpuree of rijst.

Tips

  • Gebruik verse kruiden voor de beste smaak.
  • Vervang de witte wijn door kippenbouillon als je geen alcohol wilt gebruiken.
  • Voeg wat chilipeper toe voor een extra pittige smaak.

Conclusie

Zalm Piccata is een heerlijke Italiaanse maaltijd die eenvoudig te maken is. Het is een gerecht dat wordt geserveerd met een saus van citroen, knoflook, witte wijn en kappertjes. Met behulp van chef Anna Meyer kun je deze heerlijke maaltijd in een mum van tijd klaar hebben. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak!

Bronnen: The Spruce Eats , All Recipes .