• Hoofdgerechten

Lasagne met champignons - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Lasagne met champignons is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze lasagne is een recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd!

Lasagne met champignons

Ingrediënten

  • 500 gram lasagnebladen
  • 500 gram champignons
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de tijm, oregano, zout en peper toe en bak nog 2 minuten mee.

Lasagne met champignons is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat iedereen kan maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaal of een feestelijke gelegenheid. Het is een combinatie van verse champignons, tomatensaus, kaas en lasagnebladen. Het is een gerecht dat iedereen zal waarderen.

Als je meer recepten met champignons wilt proberen, kun je ook gevulde champignons met gehakt of recept met uien en gehakt proberen. Deze recepten zijn net zo lekker als het lasagne met champignons recept van Anna Meyer.

Verwarm de slagroom in een pan en voeg de boter en bloem toe. Roer goed door en laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken. Voeg de champignons toe en roer goed door. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door.

Vet een ovenschaal in en leg hierin een laag lasagnebladen. Voeg hier een laag champignonsaus aan toe en bestrooi met geraspte kaas. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn. Bestrooi de bovenste laag met geraspte kaas.

Bak de lasagne in de oven gedurende 25-30 minuten. Laat de lasagne 5 minuten afkoelen voordat je deze serveert.

Tips

  • Vervang de champignons door andere groenten zoals paprika, courgette of aubergine.
  • Voeg wat gerookte spek toe aan de champignonsaus voor een extra smaak.
  • Gebruik versgemalen peper voor een extra pittige smaak.

Kooktijd

Kooktijd: 25-30 minuten

Conclusie

Lasagne met champignons is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef-kok Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd!

Bronnen: Anna Meyer, AH Lasagne met champignons