Groene boontjes met spek recepten

0 Opslaan
Sperziebonen in gerookt spek

Sperziebonen in gerookt spek

niets beters -qua lange groene boon- dan de ordinaire sperzieboon met zijn stevige sappige beet. Ik kan uit ervaring vertellen dat ontdooide boontjes nooit meer lekker sappig worden na het koken
0 Opslaan
Penne met aubergine, paprika en zwarte boontjes

Penne met aubergine, paprika en zwarte boontjes

Bak de blokjes aubergine al omscheppend mee met het spek. Snijd het rookspek in smalle reepjes. Laat de zwarte boontjes uitlekken en meng ze door de groente
10 Opslaan
Hutsepot

Hutsepot

Een halve groene selder. ½ kg prinsessenboontjes. Grote vleeseters kunnen ook nog een hammetje of spek aan toevoegen
3 Opslaan
Technieken: Warme bereidingstechnieken deel 1

Technieken: Warme bereidingstechnieken deel 1

Veel groene groenten als peultjes, boontjes en spinazie bevatten deze zuren. Wanneer je een wokgerecht maakt, zorg je dat alles fijn gesneden is zodat het snel gaart, producten met een langere garingstijd kun je beter van tevoren blancheren
2 Opslaan
Salade Liégoise met paarse patatjes

Salade Liégoise met paarse patatjes

Deze salade wordt klassiek met aardappelen, groene boontjes en spek gemaakt. een veelkleurige versie van de klassieke salade Liégoise, gemaakt met paarse patatjes, boontjes, vers gekookte eitjes, een pittige mosterddressing én een tikkeltje dragon
1 Opslaan
Salade Liégeoise

Salade Liégeoise

Doe de gebakken spekblokjes bij de boontjes. Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook ze beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water
0 Opslaan
En, hoe was 't?

En, hoe was 't?

Een scheutje azijn er op zoals bij groene boontjes. Een kom vlees in een bruingroene saus… maar van de fufuballen heb ik wel een foto
0 Opslaan
Culy Food Festival

Culy Food Festival

Debbie genoot overigens ook van de groene boontjes. We begaven ons naar de Flammkuchen stand en we bestelden de original flammkuchen met spek, ui, kaas en bieslook
0 Opslaan
Salade Liégeoise met paarse patatjes

Salade Liégeoise met paarse patatjes

Deze salade wordt klassiek met aardappelen, groene boontjes en spek gemaakt. een veelkleurige versie van de klassieke salade Liégeoise, gemaakt met paarse patatjes, boontjes, vers gekookte eitjes, een pittige mosterddressing én een tikkeltje dragon
0 Opslaan
Konijnenrolletjes met saffraanrisotto

Konijnenrolletjes met saffraanrisotto

Serveer ze met de risotto en de boontjes. Kook de boontjes beetgaar. Wikkel het spek strak dicht. Overgiet met de helft van de wijn en laat inkoken
0 Opslaan
Creatief met restjes

Creatief met restjes

Soep – Combineer kleuren om een rood-oranje of juist een groene romige soep te maken. prei, wortel, courgette, spitskool/witte kool, bloemkool, broccoli, boontjes, pastinaak, koolrabi, knolselderij, champignons, etc
0 Opslaan
Er bestaat zoveel onwetendheid als je het over de vegetarische keuken hebt

Er bestaat zoveel onwetendheid als je het over de vegetarische keuken hebt

Het bord bestaat uit een prefab burger (zo herkenbaar) met daarbij dezelfde garnituur als bij het vleesmenu, inclusief het spek rond de boontjes
1 Opslaan
Spek met een salade van groenten

Spek met een salade van groenten

Blancheer (in aparte pannen) de worteltjes en de boontjes. Maandag en ik begin de week met iets nieuws
6 Opslaan
Vergeten groenten met Breydelspek

Vergeten groenten met Breydelspek

en groene boontjes. De boontjes vooraf blancheren, half gaar. stuk voor stuk smaakbommetjes en je kan er alle kanten mee op
3 Opslaan
BOTERBONEN

BOTERBONEN

Sperzieboontje werden vroeger vaak breekboontjes genoemd en met azijn en spekjes klaargemaakt. Verwar ze niet met sommige grote witte bonen, die soms ook boterboontjes worden genoemd
3 Opslaan
Sperziebonen met spekjes & azijn

Sperziebonen met spekjes & azijn

Heb in de kinderjaren een overdosis van die groene dingen gehad. Boontjes met spekjes. Dus er werden veel boontjes gegeten, en wat niet meteen op ging werd in grote glazen potten geweckt
3 Opslaan
Hoe te eten – met jonge kinderen aan tafel

Hoe te eten – met jonge kinderen aan tafel

die groene, gladde bonen verstopt in zo’n donzige binnenkant zijn een echte ontdekking. En reken maar dat de kinderen eerder geneigd zijn om de boontjes te eten die ze zelf hebben verzorgd en geplukt, dan de bonen die vanuit de supermarkt op hun bord belandden