Ardeens gebraad in de oven recepten

66 Opslaan
Ardeens gebraad met Breydelham vergezeld van Rochefort jong belegen

Ardeens gebraad met Breydelham vergezeld van Rochefort jong belegen

Bak het ardeensgebraad langs alle kanten krokant aan in een beetje boter. Snij het gebraadje in schijven, tussen elke schijf vlees een stuk breydelham en kaas
24 Opslaan
Ardeens gebraad met oude graanjenever

Ardeens gebraad met oude graanjenever

Het gebraad aan beide kanten goed bruin aanbakken. Neem een vuurvaste schotel beboter deze, leg het vlees erin
13 Opslaan
Ardeens gebraad met alles er op en eraan

Ardeens gebraad met alles er op en eraan

Stoof de bovenvermelde groenten aan in boter, kruid zeer goed en voeg room toe laat even sudderen. Bak het gebraad aan alle kanten goed aan in boter
25 Opslaan
appel met mozzarella en walnoten in de oven

appel met mozzarella en walnoten in de oven

Wij aten dit met een Ardeens gebraad. Zet de appels in een ovenschaal en overgiet met olijfolie en balsamicoazijn
36 Opslaan
Ardeens gebraad met gratin en broccoli

Ardeens gebraad met gratin en broccoli

verwarm de vleesbouillon met de mosterd, binden met bruine maïzena express, afkruiden met peper. Bak het Ardeens gebraad aan in een pan, laat verder garen in de oven 180°, 45-60 minuten. 15 minuten laten rusten en in dunne schijfjes versnijden. Aardappels schillen en in dunne schijfjes snijden, in ovenschotel schikken, tussen ieder laag kruiden met peper, zout en kruiden mengeling, room overgieten, 40-50 minuten afbakken in oven, na 10 minuten afdekken met aluminiumfolie. Broccoli 10 minuten blancheren in kokend gezouten water,afgieten, in ovenschotel leggen, bestrooien met gemalen kaas,bechamelsaus over lepelen. 10 minuutjes in de oven zetten op 180°
1 Opslaan
Ardens gebraad met aardappel, Chineese kool ...

Ardens gebraad met aardappel, Chineese kool ...

Haal uit de oven en snijd in dikke plakken. Snijd de aardappelen in dikke schijven en kook deze in licht gezouten water half gaar
7 Opslaan

Ardeens gebraad met spinazie, spekjes, pijnboompitten, aardappelpuree en beignets van champignons

Verwijder de hoofdnerf van de spinazie en was hem zorgvuldig. Roer alles goed onder elkaar. Stoof de uien in wat Solo en voeg er de spekblokjes, look en de pijnboompitten aan toe
5 Opslaan

gebraden kwartels met bospaddestoelen en ardeense ham

-regelmatig met braadvet overgieten -hou ze warm *saus met bruine leffe bereiden. *kwartels bereiden. -braad de kwartels goudbruin aan in een -steelpan en steek ze -vervolgens in een voorverwarmde oven,en- laat ze ongeveer 12 minuten garen op 220. -ontvet de steelpan en blus met de bruine -leffe,voeg de sjalotjes toe en laat alles -even inkoken,voeg daarna de demi-glace saus-toe-laat tot sausdikte inkoken-breng op smaak met peper en zout -en giet het nog even door een sauszeef*de garnituur-laat de boter of olie smelten in een pan,-voeg de bospaddesoelen er aan toe en laat -even sudderen,voeg daarna de ardense ham aan toe en de zilveruitjes ,laat alles even sudderen 1 sjalotje. 2,5 dl demi. 500gr bospaddestoelen. 2 sneden ardeense ham