• Hapjes en snacks

Albondigas - Spaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus

Ingrediëntcalculator

Albondigas is een traditioneel Spaanse maaltijd die bestaat uit gehaktballetjes in tomatensaus. Deze heerlijke maaltijd is gemaakt door chef Anna Meyer en is een echte aanrader voor iedereen die van Spaanse gerechten houdt. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze smakelijke maaltijd!

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel oregano

Instructies

Stap 1: Maak de gehaktballetjes

Meng het gehakt, de ui, knoflook, ei, paneermeel, peterselie, zout en peper in een kom. Kneed het geheel goed door elkaar. Maak vervolgens kleine balletjes van het gehaktmengsel. Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes aan beide kanten goudbruin. Haal de balletjes uit de pan en zet apart.

Albondigas - Spaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel Spaanse gerecht dat bestaat uit gehaktballetjes in een tomatensaus. De gehaktballetjes worden gemaakt van gemalen vlees, ui, knoflook, eieren, broodkruim en kruiden. De tomatensaus wordt gemaakt van tomaten, ui, knoflook, kruiden en olijfolie. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren met rijst, pasta of aardappelen. Het is ook een lekker hartig nagerecht met kaas en gehakt room.

Stap 2: Maak de tomatensaus

Giet de olijfolie uit de pan en voeg de tomatenblokjes, suiker, oregano, zout en peper toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en laat nog eens 10 minuten koken.

Stap 3: Serveer de Albondigas

Serveer de Albondigas met rijst of aardappelpuree. Geniet van deze heerlijke maaltijd!

Kooktijd

De kooktijd voor de Albondigas is ongeveer 20 minuten.

Tips

  • Voeg wat extra knoflook toe aan de tomatensaus voor een extra smaak.
  • Gebruik verse tomaten in plaats van tomatenblokjes voor een extra smaakvolle saus.
  • Voeg wat extra kruiden toe aan de gehaktballetjes voor een extra smaak.

Conclusie

Albondigas is een heerlijke Spaanse maaltijd die gemakkelijk te maken is. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze smakelijke maaltijd!

Geschreven door chef Anna Meyer