• Hoofdgerechten

Indische Andijviestamppot - Een heerlijke maaltijd in een handomdraai

Ingrediëntcalculator

Indische Andijviestamppot is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Het is een eenvoudig te bereiden maaltijd die je met weinig ingrediënten kunt maken. Deze Indische Andijviestamppot is een recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Met dit recept kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal smaken.

Indische andijviestamppot

Ingrediënten

  • 500 gram andijvie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 gram aardappelen
  • 200 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Schil de uien en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de andijvie in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de andijvie toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de kruiden toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak. Verdeel de Indische Andijviestamppot over 4 ovenschaaltjes en zet deze 10 minuten in de oven. Serveer de Indische Andijviestamppot met wat yoghurt en verse koriander.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze Indische Andijviestamppot is ongeveer 25 minuten.

Indische Andijviestamppot is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een combinatie van aardappelen, andijvie, ui, knoflook en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die je met een paar ingrediënten kunt maken. Je kunt het serveren met wat lekkers zoals wat is lekker met honing of zelf erwtensoep maken ah . Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak van Indische Andijviestamppot!

Tips

  • Je kunt de Indische Andijviestamppot ook met gehakt maken. Voeg dan 200 gram gehakt toe aan het recept.
  • Je kunt de Indische Andijviestamppot ook met kip maken. Voeg dan 200 gram kipfilet toe aan het recept.
  • Je kunt de Indische Andijviestamppot ook met groenten maken. Voeg dan 200 gram groenten toe aan het recept.

Met dit recept kun je een heerlijke Indische Andijviestamppot maken. Een eenvoudig te bereiden maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Probeer het recept van chef-kok Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd!

Indische andijviestamppot

Bronnen

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer. Meer informatie over Anna Meyer en haar recepten vind je op Anna Meyer en Anna Meyer recepten.