• Hoofdgerechten

Vegetarische Cannelloni - Een heerlijke maaltijd in een handomdraai

Ingrediëntcalculator

Vegetarische cannelloni is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. In dit artikel laten we je zien hoe je een heerlijke vegetarische cannelloni kunt maken met ricotta en spinazie.

Vegetarische cannelloni

Ingrediënten

  • 500 gram ricotta
  • 500 gram spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 pakje cannelloni
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de spinazie toe en bak tot de spinazie is geslonken. Voeg de ricotta toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Vegetarische Cannelloni is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar kunt maken. Het is een lekker en gezond gerecht dat je met gemak kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Je kunt het gerecht ook gemakkelijk vegan maken door vegan ijs te gebruiken. Kijk hier voor meer informatie over vegan ijs. Als je liever pizza eet, kun je ook een verse pizza margherita maken. Kijk hier voor meer informatie over hoeveel kcal er in pizza margherita zit.

Vet een ovenschaal in en leg de cannelloni in de schaal. Vul de cannelloni met het ricotta-spinazie mengsel. Giet de tomatenpuree over de cannelloni en bestrooi met de geraspte kaas. Voeg de oregano en basilicum toe en bestrooi met wat extra kaas. Bak de cannelloni in de oven gedurende 25 minuten.

Kooktips

  • Je kunt de cannelloni ook met gehakt maken. Voeg dan 500 gram gehakt toe aan het ricotta-spinazie mengsel.
  • Je kunt de cannelloni ook met een bechamelsaus maken. Voeg dan een kopje bechamelsaus toe aan de ovenschaal voordat je de cannelloni erin legt.
  • Je kunt de cannelloni ook met een tomatensaus maken. Voeg dan een kopje tomatensaus toe aan de ovenschaal voordat je de cannelloni erin legt.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Conclusie

Vegetarische cannelloni is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Probeer deze heerlijke vegetarische cannelloni met ricotta en spinazie. Je zult versteld staan van hoe lekker het is!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij is gespecialiseerd in het maken van vegetarische gerechten.