Au recepten

Vol au vent

Vol au vent

Laat de saus kort opkoken en kruid af met peper, zout en citroensap. Maak de Hollandse saus. Klop op een laag vuur de eidooiers los met het water tot een mooi gebonden saus
Coq au Vin

Coq au Vin

1 blaadje laurier. Kook gedurende 2 minuten voeg nu de bouillon, laurier, tijm, champignons en kip toe. Sudder, gedurende 1 uur en 15 minuten of tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. 1 blaadje laurier
Vol au vent

Vol au vent

Doe de melk en de room bij de bouillon en laat inkoken (of bind met sausbinder. Schep de balletjes, champignons en kip voorzichtig door de saus
Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat

Dit kan au bain marie of in de microgolfoven. 000 Belgen brachten hun stem uit en verkozen de “Moelleux au chocolat” tot de all time favorite onder de bakrecepten
Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat

In mijn DIY pakketje zaten producten om de moelleux au chocolat mee te maken of te wel warme chocolade taartjes waar de chocolade uit komt lopen als je ze open snijdt
Creme au beurretaart

Creme au beurretaart

Zo simpel,en zo lekker. 1 pakje petit-beurre koekjes250g echte boereboter5 eetlepels bloemsuikerhagelslagzorg dat de boter op kamertemp is en snij ze in kleine blokjesstrooi er de suiker bijmeng met een vork tot een glad geheelleg 6 koekjes naast elkaarbestrijk met de boterbedek terug een laag koekjesherhaal dit nog 2 maalstrooi de hagelslag op de taartvergeet ook de zijkanten nietTIP
Moelleux au chocolat!

Moelleux au chocolat!

Moelleux au chocolat. het zout toe en giet de karamelsaus in een schaal om af te koelen. chocolade en de boter au bain-marie
Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat

Smelt de chocolade en de boter au bain marie. Een moelleux au chocolat is ook heerlijk met een beetje crème anglaise of een bolletje vanille-ijs
Chicons au gratin

Chicons au gratin

Placez les roulades dans un plat et recouvrez les de béchamel et placez ensuite le fromage râpé au dessus
Tofu au vent (mét balletjes)

Tofu au vent (mét balletjes)

klassieke gerechten die de tand des tijds hebben doorstaan, op ontelbaar veel manieren zijn klaargemaakt, door ontelbaar veel koks zijn geïnterpreteerd maar toch een aantal basisingrediënten hebben waar je liever niet aan sleutelt omdat ze de authenticiteit bepalen (vind ik dan)
Coq au vin

Coq au vin

Het recept van deze franse klassieker, coq au vin, mag op deze site natuurlijk niet ontbreken. Leg ze in een schaal met de rode wijn, de laurierblaadjes en de takjes tijm
Coq au vin met pompoen dumplings

Coq au vin met pompoen dumplings

Coq au vin ‘with a twist’. Coq au vin stond al een tijdje op mijn food bucketlist. In het geval van deze Coq au vin met pompoen dumplings was dat dus een fles rode wijn die stond te verschalen, een stuk verse gember en een halve pompoen
Coq au vin – Kip in rode wijn

Coq au vin – Kip in rode wijn

Coq au vin is een klassiek Frans gerecht, het klinkt gewoon al lekker. De saus is echt heerlijk, het schijnt ook lekker te zijn met bijvoorbeeld pasta