• Bakrecepten

Mini Ananas Cakejes - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze mini ananas cakejes zijn een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een eenvoudig recept met een verrassend resultaat. De cakejes zijn luchtig, smaakvol en heerlijk zoet. De ananas geeft een frisse smaak en de kokos een heerlijke crunch. Deze mini ananas cakejes zijn perfect als tussendoortje of als dessert.

Mini ananas cakejes

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 50 gram kokosrasp
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 ml melk
  • 50 ml olie
  • 1/2 ananas, in kleine stukjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg de bloem, kokosrasp, bakpoeder en zout toe en meng goed. Voeg de melk, olie en ananas toe en meng tot een glad beslag.

Mini Ananas Cakejes - Een heerlijk recept van Anna Meyer is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een leuk en eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een heerlijk dessert dat je met je familie en vrienden kunt delen. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak van de mini ananas cakejes.

Als je op zoek bent naar andere lekkere recepten, kun je ook fudge maken witte chocola of bonbons maken zonder vorm proberen. Deze recepten zijn ook eenvoudig te maken en zullen je smaakpapillen verrassen.

Vet een muffinvorm in met boter en verdeel het beslag over de vorm. Bak de cakejes in de oven gedurende 20-25 minuten. Controleer met een satéprikker of de cakejes gaar zijn. Laat de cakejes afkoelen en serveer.

Tips

  • Voeg wat extra kokosrasp toe aan het beslag voor een extra crunch.
  • Gebruik vers geperste ananas voor de beste smaak.
  • Vervang de melk door amandelmelk voor een vegan variant.

Met deze mini ananas cakejes van Anna Meyer maak je een heerlijk en verrassend gerecht. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke cakejes. Voor meer recepten van Anna Meyer kun je hier terecht.

Bronnen: Anna Meyer, The Spruce Eats