• Voorgerechten

Spruitjessoep Recept - Klaar in 30 Minuten

Ingrediëntcalculator

Spruitjessoep is een heerlijke maaltijd die je in slechts 30 minuten klaar kunt hebben. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit artikel laten we je zien hoe je deze heerlijke soep kunt maken. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Spruitjessoep

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 aardappelen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de spruitjes en snijd ze in kleine stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de uien, knoflook en lente-uitjes fijn. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, knoflook, lente-uitjes en laurierblaadjes toe. Bak deze ingrediënten 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spruitjes, aardappelen en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep met wat fijngehakte lente-uitjes en wat olijfolie.

Spruitjessoep is een heerlijke, gezonde maaltijd die binnen 30 minuten klaar is. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Je kunt de soep ook variëren door er andere groenten aan toe te voegen. Probeer bijvoorbeeld eens recept met koolrabi en tomaat of parmezaanse aardappeltjes uit de oven .

Kooktijd

Het klaarmaken van deze heerlijke spruitjessoep duurt ongeveer 30 minuten.

spruitjessoep

Kooktips

  • Gebruik verse spruitjes voor het beste resultaat.
  • Voeg wat geraspte kaas toe voor een extra smaak.
  • Vervang de bouillon door kippenbouillon voor een extra smaak.

Dit heerlijke recept voor spruitjessoep is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke maaltijd. Als je meer recepten zoekt, bekijk dan Anna Meyer's website voor meer inspiratie.