• Hoofdgerechten

Boeuf Bourguignon - Een klassieke Franse stoofpot vol smaak

Ingrediëntcalculator

Boeuf bourguignon is een klassiek Frans gerecht dat al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke stoofpot met rundvlees, wijn, champignons en uien. Deze klassieke Franse stoofpot is een favoriet van chef Anna Meyer. Volg de stappen van de chef en geniet van de heerlijke smaken.

Boeuf bourguignon

Ingrediënten

  • 1 kg runderlappen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/2 liter rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de runderlappen toe. Bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Voeg de uien, knoflook, tomatenpuree, bloem, laurierblaadjes, tijm, zout en peper toe en roer goed door. Voeg de rode wijn toe en breng het geheel aan de kook. Zet de schaal in de oven en laat het gerecht 1,5 uur stoven.

Boeuf Bourguignon is een klassieke Franse stoofpot die vol smaak is. Het is een heerlijke maaltijd die gemaakt wordt met rundvlees, wijn, champignons en uien. Het is een eenvoudig gerecht dat veel smaak heeft en dat je gemakkelijk kunt maken. Als je op zoek bent naar een lekker recept, dan is Boeuf Bourguignon een goede keuze. Probeer het eens met een salade bij mexicaanse wraps of met een recept met gehakt en spinazie .

Verwarm intussen de boter in een koekenpan en voeg de champignons toe. Bak de champignons 5 minuten en voeg ze toe aan de ovenschaal. Laat het gerecht nog 30 minuten in de oven staan. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de boeuf bourguignon met aardappelpuree of rijst.

Tips van chef Anna Meyer

  • Gebruik een goede kwaliteit rode wijn voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra knoflook toe voor een extra pittige smaak.
  • Gebruik verse kruiden voor een optimaal resultaat.

Conclusie

Boeuf bourguignon is een klassiek Frans gerecht dat al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke stoofpot met rundvlees, wijn, champignons en uien. Volg de stappen van chef Anna Meyer en geniet van de heerlijke smaken. Gebruik een goede kwaliteit rode wijn voor het beste resultaat en voeg wat extra knoflook toe voor een extra pittige smaak. Gebruik verse kruiden voor een optimaal resultaat.

boeuf-bourguignon

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een gerenommeerde Nederlandse chef. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek Anna Meyer's website.