• Hapjes en snacks

Zoete Aardappel Toastjes met Ricotta en Peer - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze heerlijke zoete aardappel toastjes met ricotta en peer zijn een perfecte snack of lunch. Anna Meyer deelt haar recept met u, met een lijst van ingrediënten en kooktijden. Deze toastjes zijn een lekkere en gezonde optie voor een maaltijd.

Zoete aardappel toastjes met ricotta en peer

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/4 theelepel gedroogde salie
  • 1/4 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/4 theelepel gedroogde dragon
  • 1/4 theelepel gedroogde marjolein
  • 1/4 theelepel gedroogde laurierblad
  • 1/4 theelepel gedroogde piment
  • 1/4 theelepel gedroogde koriander
  • 1/4 theelepel gedroogde kaneel
  • 1/4 theelepel gedroogde nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gedroogde gember
  • 1/4 theelepel gedroogde kurkuma
  • 1/4 theelepel gedroogde komijn
  • 1/4 theelepel gedroogde chilipeper
  • 1/4 theelepel gedroogde kardemom
  • 1/4 theelepel gedroogde kruidnagel
  • 1/4 theelepel gedroogde venkelzaad
  • 1/4 theelepel gedroogde anijszaad
  • 1/4 theelepel gedroogde komijnzaad
  • 1/4 theelepel gedroogde korianderzaad
  • 1/4 theelepel gedroogde mosterdzaad
  • 1/4 theelepel gedroogde sesamzaad
  • 1/4 theelepel gedroogde lijnzaad
  • 1/4 theelepel gedroogde paprikapoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde uienpoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde gemberpoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde kurkumapoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde komijnpoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde chilipeperpoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde kardemompoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde kruidnagelpoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde venkelpoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde anijspoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde komijnpoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde korianderpoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde mosterdpoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde sesampoeder
  • 1/4 theelepel gedroogde lijnzaadpoeder
  • 1/2 kop ricotta
  • 1/2 kop geraspte kaas
  • 1/2 kop gehakte peren

Instructies

Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit. Leg de zoete aardappelplakjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, salie, peterselie, dragon, marjolein, laurierblad, piment, koriander, kaneel, nootmuskaat, gember, kurkuma, komijn, chilipeper, kardemom, kruidnagel, venkelzaad, anijszaad, komijnzaad, korianderzaad, mosterdzaad, sesamzaad, lijnzaad, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder, kurkumapoeder, komijnpoeder, chilipeperpoeder, kardemompoeder, kruidnagelpoeder, venkelpoeder, anijspoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, mosterdpoeder, sesampoeder en lijnzaadpoeder. Bak de zoete aardappelplakjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor zoete aardappel toastjes met ricotta en peer. Deze toastjes zijn een perfecte snack of lunch. Ze zijn gemakkelijk te maken en heerlijk om te eten. De combinatie van zoete aardappel, ricotta en peer is een geweldige smaakcombinatie. Probeer ook eens asperge met zalm en ei of gnocchi eerst koken dan bakken .

Verwarm ondertussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ricotta, geraspte kaas en gehakte peren toe en kook gedurende 5-7 minuten, of totdat de kaas gesmolten is.

Verdeel de zoete aardappelplakjes over 4 borden. Top met de ricotta-kaas-peer-mengeling. Serveer warm.

Kooktijd

Kooktijd: 25 minuten

Kooktips

  • Voor een extra knapperige toast, voeg wat extra olijfolie toe voordat je de zoete aardappelplakjes in de oven bakt.
  • Voor een extra smaakvolle toast, voeg wat extra kruiden toe aan de ricotta-kaas-peer-mengeling.
  • Voor een extra gezonde toast, voeg wat extra groenten toe aan de ricotta-kaas-peer-mengeling.

Conclusie

Deze heerlijke zoete aardappel toastjes met ricotta en peer zijn een perfecte snack of lunch. Anna Meyer deelt haar recept met u, met een lijst van ingrediënten en kooktijden. Deze toastjes zijn een lekkere en gezonde optie voor een maaltijd. Probeer deze toastjes vandaag nog en geniet van de smaak!

Voor meer informatie over het koken met zoete aardappelen, bezoek BBC Good Food of The Spruce Eats .