• Hoofdgerechten

Gegrilde Kip Tzatziki van de BBQ - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Gegrilde kip tzatziki is een heerlijke Griekse klassieker die je gemakkelijk op de BBQ kunt maken.

Gegrilde kip tzatziki van de BBQ

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 pot Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper

Instructies

Kipfilets

Verwarm de BBQ voor op medium-hoog. Meng de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper in een kom. Voeg de kipfilets toe en meng goed. Leg de kipfilets op de BBQ en laat ze ongeveer 5-7 minuten per kant garen. Haal de kip van de BBQ en laat afkoelen.

Tzatziki

Rasp de komkommer en knijp het overtollige vocht eruit. Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, citroensap, olijfolie, dille, knoflookpoeder, zout en peper in een kom. Roer goed door.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor gegrilde kip tzatziki van de BBQ. De kip wordt gegrild met een lekkere marinade en geserveerd met een frisse tzatziki. Het is een perfecte combinatie van smaken en een eenvoudig te bereiden maaltijd. Probeer het recept voor een heerlijke maaltijd met vrienden of familie.

Als je op zoek bent naar meer BBQ-recepten, bekijk dan ook eens het recept met zweedse gehaktballetjes of het geroosterde aubergine met tahin . Geniet van deze heerlijke gerechten van de BBQ!

Serveren

Serveer de gegrilde kip met de tzatziki. Geniet van deze heerlijke Griekse klassieker!

Kooktijd

Kooktijd: 10-14 minuten

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden voor de beste smaak.
  • Gebruik een goede kwaliteit olijfolie voor de beste smaak.
  • Knijp het overtollige vocht uit de komkommer voordat je de tzatziki maakt.

Conclusie

Gegrilde kip tzatziki is een heerlijke Griekse klassieker die je gemakkelijk op de BBQ kunt maken.

Bronnen: BBC Good Food , The Spruce Eats