• Hoofdgerechten

Gevulde Aardappels Bolognese - Een heerlijke maaltijd in een handomdraai

Ingrediëntcalculator

Gevulde aardappels bolognese is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het recept is eenvoudig en smakelijk en iedereen kan het maken. In dit artikel geven we je het recept van chef Anna Meyer, zodat je thuis een heerlijke maaltijd kunt maken.

Gevulde aardappels bolognese

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 200 gram gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappels en kook ze in een pan met water gedurende 15 minuten. Giet het water af en laat de aardappels afkoelen. Snijd de aardappels in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel. Bewaar het aardappelvlees voor later.

Gevulde Aardappels Bolognese is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar kunt maken. Deze ovenschotel is een combinatie van aardappels, gehakt, tomatensaus en kaas. Het is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Je kunt de aardappels koken of in de oven bakken. Als je de aardappels kookt, voeg dan wat zout toe aan het kookwater. Als je de aardappels in de oven bakt, voeg dan wat olijfolie toe.

Vervolgens kun je het gehakt bakken in een pan met wat olijfolie. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel een paar minuten koken. Voeg vervolgens de kaas toe en laat het geheel nog een paar minuten koken.

Vul vervolgens de aardappels met het gehaktmengsel en bestrooi met wat extra kaas. Bak de aardappels vervolgens in de oven totdat de kaas gesmolten is. Serveer de gevulde aardappels Bolognese met een salade of hoelang kook je spruitjes en spinazie . html .

Verhit een koekenpan met wat olie en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Vul de aardappelhelften met het gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20 minuten. Serveer de gevulde aardappels bolognese met een salade.

Kooktips

  • Je kunt de aardappels ook in de magnetron koken. Kook ze dan gedurende 10 minuten op de hoogste stand.
  • Je kunt ook andere kruiden toevoegen, zoals tijm, rozemarijn of peterselie.
  • Je kunt ook andere soorten kaas gebruiken, zoals Parmezaanse kaas of cheddar.

Conclusie

Gevulde aardappels bolognese is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het recept is eenvoudig en smakelijk en iedereen kan het maken. Probeer het recept van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd!

aardappel bolognese www.leukerecepten.nl

Bronnen: Allrecipes , BBC Good Food