• Hoofdgerechten

Kofte Recept - Een heerlijke Turkse Kofte

Ingrediëntcalculator

Kofte is een heerlijk Turkse gerecht dat gemaakt wordt van gehakt, kruiden en groenten. Het is een populair gerecht dat vaak wordt geserveerd als een voorgerecht of als een hoofdgerecht. In dit recept van chef Anna Meyer leer je hoe je een heerlijke Kofte kunt maken in slechts 30 minuten.

Kofte

Ingrediënten

  • 500 gram gemalen rundvlees
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • 2 eetlepels gehakte selderij
  • 2 eetlepels gehakte peterseliewortel
  • 2 eetlepels gehakte knoflook
  • 2 eetlepels gehakte ui
  • 2 eetlepels gehakte tomaat
  • 2 eetlepels gehakte paprika
  • 2 eetlepels gehakte wortel
  • 2 eetlepels gehakte courgette
  • 2 eetlepels gehakte aubergine
  • 2 eetlepels gehakte champignons
  • 2 eetlepels gehakte olijven
  • 2 eetlepels gehakte amandelen
  • 2 eetlepels gehakte walnoten
  • 2 eetlepels gehakte pijnboompitten
  • 2 eetlepels gehakte sesamzaadjes
  • 2 eetlepels gehakte lente-uitjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselieblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte muntblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte selderijblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte peterseliewortelblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte knoflookblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte uibladeren
  • 2 eetlepels gehakte tomaatblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte paprikabladeren
  • 2 eetlepels gehakte wortelblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte courgetteblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte aubergineblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte champignonblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte olijvenblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte amandelblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte walnootblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte pijnboompittenblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte sesamzaadblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte lente-uitjesblaadjes

Instructies

Begin met het fijnhakken van de ui, knoflook, peterselie, koriander, munt, selderij, peterseliewortel, knoflook, ui, tomaat, paprika, wortel, courgette, aubergine, champignons, olijven, amandelen, walnoten, pijnboompitten, sesamzaadjes, lente-uitjes, peterselieblaadjes, korianderblaadjes, muntblaadjes, selderijblaadjes, peterseliewortelblaadjes, knoflookblaadjes, uibladeren, tomaatblaadjes, paprikabladeren, wortelblaadjes, courgetteblaadjes, aubergineblaadjes, champignonblaadjes, olijvenblaadjes, amandelblaadjes, walnootblaadjes, pijnboompittenblaadjes en sesamzaadblaadjes.

Voeg vervolgens het gemalen rundvlees toe aan een grote kom en voeg de fijngehakte ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

Kofte Recept - Een heerlijke Turkse Kofte is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van gehakt, kruiden en groenten die samen een heerlijke smaak creëren. Het is een gerecht dat je kunt serveren met rijst, pasta of pasta ansjovis kappertjes olijven . Je kunt ook kaasstengels maken met bladerdeeg als bijgerecht. Kofte is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken en dat je hele gezin zal genieten.

Voeg vervolgens de olijfolie, tomatenpuree, gehakte peterselie, koriander, munt, selderij, peterseliewortel, knoflook, ui, tomaat, paprika, wortel, courgette, aubergine, champignons, olijven, amandelen, walnoten, pijnboompitten, sesamzaadjes, lente-uitjes, peterselieblaadjes, korianderblaadjes, muntblaadjes, selderijblaadjes, peterseliewortelblaadjes, knoflookblaadjes, uibladeren, tomaatblaadjes, paprikabladeren, wortelblaadjes, courgetteblaadjes, aubergineblaadjes, champignonblaadjes, olijvenblaadjes, amandelblaadjes, walnootblaadjes, pijnboompittenblaadjes en sesamzaadblaadjes toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.

Vorm vervolgens kleine balletjes van het gehaktmengsel en druk ze plat tot kleine patties. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Bak de kofte aan beide kanten goudbruin. Serveer de kofte met een salade of rijst.

Kooktijd

Kooktijd: 30 minuten

Tips

  • Voeg wat extra kruiden toe aan het gehaktmengsel voor extra smaak.
  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een betere smaak.
  • Voeg wat extra olijfolie toe aan de koekenpan voor extra smaak.
  • Gebruik een koekenpan met een dikke bodem voor een betere kookresultaat.

Conclusie

Kofte is een heerlijk Turkse gerecht dat gemaakt wordt van gehakt, kruiden en groenten. Met dit recept van chef Anna Meyer kun je een heerlijke Kofte maken in slechts 30 minuten. Volg de stap-voor-stap instructies en maak de perfecte Kofte. Probeer het recept vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer.