Kokosroom recepten

Aardbeien ijs met kokosroom

Aardbeien ijs met kokosroom

En ik dacht, laat ik eens gek doen en aardbeien ijs met kokosroom maken. De banaan geeft het ijs een extra zoetje en de kokosroom voor een meer roomachtige smaak
Koolsoep met kokosroom en scampi’s

Koolsoep met kokosroom en scampi’s

Pel de scampi’s. Snij ze op de rugkant van kop tot staart open, en verwijder het zwarte darmkanaal. Roer de tomatenpuree los met de sojasaus en het citroensap
Ananas met kokosroom

Ananas met kokosroom

Serveer met de kokosroom als dipsaus. Meng de mascarpone met de vanillesuiker, de rum, de kokosmelk en de poedersuiker tot een luchtige crème
Gebakjes met gele kokosroom

Gebakjes met gele kokosroom

Ik maakte mini gebakjes met gele kokosroom. Doe de gele kokosroom in een spuitzak en verdeel de room over de gebakjes
Gluten free banana coconut pie & Bloghop

Gluten free banana coconut pie & Bloghop

We bedachten op een gegeven moment dat onze favoriete kokosroom er ook goed bij zou smaken. Smeer een laag kokosroom vermengd met wat vanille extract en rijstsiroop tussen en bovenop de cake
Puree van zoete aardappel

Puree van zoete aardappel

35 gram kokosroom. 35 gram kokosroom. Een traditionele Hollandse maaltijd bestond nog geen 50 jaar geleden standaard uit aardappels, vlees en groenten
Kabeljauw in citroensaus

Kabeljauw in citroensaus

Voeg de kokosroom toe en breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en leg de stukken kabeljauw erin
Watermeloen ijsjes

Watermeloen ijsjes

Meng watermeloensap met kokosroom, citroensap en honing en roer goed door elkaar. 6 Ingrediënten 275g watermeloen, zonder schil 200 ml kokosroom 2 el citroensap 2 el honing Bereiding Pureer de watermeloen in een blender of foodprocessor (of gebruik een juicer, als je die hebt. 200 ml kokosroom
Kalkoencurry

Kalkoencurry

2 Ingrediënten 1 kleine bloemkool 2 el kokosolie 1 ui, in halve ringen 3 tenen knoflook, in plakjes 2 cm verse gemberwortel, geraspt 300g kalkoenfilet, in blokjes 1 tl kaneel 1 tl laos ½ tl kurkuma ½ tl piment ½ tl zout ¼ tl kruidnagel 180 ml kokosroom Verse koriander of peterselie om te garneren Bereiding Snijd de bloemkool in roosjes en rasp/maal deze met behulp van een foodprocessor tot korrels ter grootte van rijst. Meng alle kruiden en kokosroom door het gerecht en laat het geheel 5-10 minuten indikken op een laag vuur. 180 ml kokosroom
Zomertaart

Zomertaart

– Als je de taart iets steviger wil kan je er 100 gr kokoscréme bij doen, het dikke gedeelte van een blik kokosroom