• Hoofdgerechten

Pitabroodje Gezond Maken - Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Een gezond pitabroodje maken is een heerlijke manier om een gezonde maaltijd te bereiden. Met dit recept van Anna Meyer kun je een heerlijk pitabroodje maken dat vol zit met voedzame ingrediënten. Volg de stappen en geniet van een gezonde maaltijd.

Pitabroodje gezond

Ingrediënten

  • 2 pitabroodjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gram gehakt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
  • 1/2 rode paprika, in dunne plakjes
  • 1/2 avocado, in dunne plakjes
  • 1/2 rode ui, in dunne plakjes
  • 1/2 limoen, in partjes
  • 2 eetlepels koriander, gehakt
  • 2 eetlepels zure room

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de pitabroodjes op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10 minuten. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gedurende 5 minuten. Voeg de kruiden toe en bak het geheel nog 5 minuten. Haal de pitabroodjes uit de oven en beleg ze met het gehaktmengsel. Voeg de komkommer, paprika, avocado, rode ui, limoen, koriander en zure room toe. Bak de pitabroodjes nog 5 minuten in de oven. Serveer de pitabroodjes warm.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor een gezond pitabroodje. Het is een lekker en gezond alternatief voor de klassieke pitabroodjes. Het recept is eenvoudig te maken en je hebt slechts een paar ingrediënten nodig. Je kunt het pitabroodje bijvoorbeeld vullen met kip, groenten, kaas of een andere vulling naar keuze.

Om het pitabroodje gezond te maken, kun je het beste volkoren pitabroodjes gebruiken. Je kunt deze kant-en-klaar kopen of zelf maken. Ook kun je de vulling gezond maken door bijvoorbeeld spruitjes te koken in bouillon spruiten koken in bouillon of een vlaai te bakken in de heteluchtoven vlaai bakken in heteluchtoven .

Het recept van Anna Meyer is een lekker en gezond alternatief voor de klassieke pitabroodjes. Probeer het eens en geniet van een gezond en lekker pitabroodje!

Kooktips

  • Vervang het gehakt door kip of vegetarisch gehakt.
  • Voeg extra kruiden toe naar smaak.
  • Vervang de zure room door yoghurt.

Kooktijd

Het klaarmaken van dit gezonde pitabroodje duurt ongeveer 25 minuten.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kun je een heerlijk gezond pitabroodje maken. Volg de stappen en geniet van een gezonde maaltijd. Voeg extra kruiden toe naar smaak en vervang het gehakt door kip of vegetarisch gehakt. Eet smakelijk!

pita-broodje-gezond

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over gezonde recepten, bezoek haar website.