• Hapjes en snacks

Bruschetta's met zalm - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Bruschetta's met zalm is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat binnen een half uur klaar is. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaal of een lunch. Het is een gezond en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. In dit recept van Anna Meyer leer je hoe je deze heerlijke Bruschetta's met zalm kunt maken.

Bruschetta’s met zalm

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.
  3. Bak de sneetjes brood in de oven gedurende 10 minuten.
  4. Haal de sneetjes brood uit de oven en bestrijk ze met de knoflook.
  5. Leg de gerookte zalm op de sneetjes brood.
  6. Bestrijk de zalm met het citroensap.
  7. Bestrooi de zalm met de peterselie, bieslook, zout en peper.
  8. Bak de Bruschetta's nog 5 minuten in de oven.
  9. Haal de Bruschetta's uit de oven en serveer ze direct.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze Bruschetta's met zalm is 15 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Bruschetta's met zalm. Deze smakelijke snack is eenvoudig te maken en is een perfecte aanvulling op elke maaltijd. De ingrediënten die je nodig hebt zijn: zalm, knoflook, olijfolie, citroensap, kappertjes, peterselie, zout en peper.

Begin met het koken van de zalm. Bak de zalm in een pan met olijfolie en knoflook. Voeg citroensap, kappertjes, peterselie, zout en peper toe. Laat de zalm gaar worden.

Terwijl de zalm kookt, kun je de Bruschetta's maken. Snijd het brood in plakjes en bak deze in de oven. Voeg olijfolie, knoflook, zout en peper toe.

Als de zalm klaar is, kun je de Bruschetta's beleggen met de zalm. Voeg wat extra olijfolie, citroensap, kappertjes, peterselie, zout en peper toe.

Je Bruschetta's met zalm zijn klaar om te serveren. Probeer ook eens kipfilet grillen hoe lang of broodje rookworst met zuurkool !

Kooktips

  • Gebruik vers brood voor de beste smaak.
  • Gebruik verse kruiden voor de beste smaak.
  • Vervang de gerookte zalm door gerookte forel of gerookte makreel.
  • Vervang de olijfolie door zonnebloemolie.

Conclusie

Bruschetta's met zalm is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat binnen een half uur klaar is. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaal of een lunch. Met deze recept van Anna Meyer kun je gemakkelijk deze heerlijke Bruschetta's met zalm maken. Vergeet niet om vers brood en verse kruiden te gebruiken voor de beste smaak.

bruschetta met zalm

Bronnen: Anna Meyer, All Recipes