• Hoofdgerechten

Broccoli Stamppot Recept - Klaar in 30 Minuten

Ingrediëntcalculator

Probeer dit heerlijke recept voor broccoli stamppot. Klaar in 30 minuten en gemakkelijk te maken. Volg de stappen van Anna Meyer, de Nederlandse chef.

Broccoli stamppot

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gram aardappelpuree
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de broccoli in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met olijfolie, zout en peper. Rooster de broccoli in de oven gedurende 15 minuten.

Verwarm de olijfolie in een grote pan. Voeg de uien en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg de geroosterde broccoli toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 10 minuten koken.

Broccoli Stamppot is een heerlijk en gezond gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een lekkere combinatie van aardappelen, broccoli en kaas. Je kunt het serveren met hutspot met gebakken uien of chinese kool salade met ei voor een complete maaltijd. Probeer het eens en geniet van de smaak!

Voeg de aardappelpuree toe en roer goed. Voeg de roomboter toe en roer tot de stamppot een gladde consistentie heeft. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot over 4 borden en bestrooi met geraspte kaas.

Tips van Anna Meyer

  • Gebruik verse broccoli voor het beste resultaat.
  • Vervang de aardappelpuree door gekookte aardappelen voor een stevigere stamppot.
  • Voeg wat geraspte kaas toe voor een extra smaak.

Conclusie

Met dit recept voor broccoli stamppot kun je in 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Volg de stappen van Anna Meyer en je bent verzekerd van een smakelijk resultaat. Vergeet niet om de tips van Anna Meyer te volgen voor het beste resultaat.

broccoli stamppot

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef. Bekijk hier meer recepten van Anna Meyer en leer meer over koken en eten.