• Hoofdgerechten

Tonkatsu - Japanse schnitzel recept door Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Tonkatsu is een authentieke Japanse schnitzel die een heerlijke smaak heeft. Het is een populaire maaltijd die gemakkelijk thuis te maken is. Met dit recept kun je een heerlijke Tonkatsu maken die je familie en vrienden zeker zullen waarderen.

Tonkatsu (Japanse schnitzel)

Ingrediënten

  • 2 kippenborstfilets
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Begin met het klaarmaken van de kippenborstfilets. Snijd de filets in dunne plakjes en bestrooi ze met zout en peper. Voeg vervolgens de bloem, paneermeel en het ei toe en meng alles goed. Laat de kipfilets 10 minuten marineren.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilets toe en bak ze aan beide kanten goudbruin. Voeg vervolgens de sojasaus toe en bak de kipfilets nog een paar minuten. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze afkoelen.

Tonkatsu is een Japanse schnitzel die door Anna Meyer is gerecetteerd. Het is een heerlijk gerecht dat gemaakt wordt met kip of varkensvlees. Het vlees wordt gekruid met sojasaus, sesamolie en andere specerijen. Het wordt geserveerd met een rode bieten spread vegan en gebakken witlof met champignons. Het is een heerlijk gerecht dat je thuis kunt maken en dat zeker de moeite waard is om te proberen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de kipfilets op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten. Haal de kipfilets uit de oven en serveer ze met rijst en groenten.

Kooktips

  • Gebruik verse kipfilets voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra sojasaus toe als je van een sterkere smaak houdt.
  • Gebruik een thermometer om de kipfilets op de juiste temperatuur te houden.

Met dit recept kun je een heerlijke Tonkatsu maken die je familie en vrienden zeker zullen waarderen. Probeer het recept vandaag nog en geniet van de authentieke Japanse smaak. Vergeet niet om de kipfilets goed te marineren en de juiste temperatuur te gebruiken voor het beste resultaat.

CookTime: 25 minuten

Bronnen: Just One Cookbook , The Spruce Eats

tonkatsu japanse schnitzel

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een professionele chef-kok uit Nederland.