• Lunch

Herfstsalade met pompoen - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De herfst is een heerlijke tijd om te genieten van de natuur en de seizoensgebonden gerechten. Een van de meest populaire herfstgerechten is de herfstsalade met pompoen. Deze salade is gezond, smakelijk en eenvoudig te bereiden. Met dit recept van Anna Meyer heb je de salade binnen 30 minuten klaar.

Herfstsalade met pompoen

Ingrediënten

  • 200 gram pompoen, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 200 gram gemengde sla
  • 50 gram feta, in blokjes gesneden
  • 50 gram walnoten, gehakt
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Rooster de pompoen in de oven gedurende 20 minuten. Laat afkoelen.

Bewaren via Pinterest

Verdeel de gemengde sla over twee borden. Verdeel de geroosterde pompoenblokjes, feta, walnoten en balsamicoazijn over de salade. Serveer direct.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor een herfstsalade met pompoen. De salade is eenvoudig te maken en is een perfecte maaltijd voor de herfst. De salade bestaat uit pompoen, rucola, walnoten, feta en een dressing van olijfolie, citroensap en honing. De salade is een lekkere combinatie van zoete en zoute smaken.

Om de salade te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: pompoen, rucola, walnoten, feta, olijfolie, citroensap en honing. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen zoals geroosterde pijnboompitten, gedroogde cranberry's of gerookte zalm.

Volg de stappen in het recept van Anna Meyer om de herfstsalade met pompoen te maken. Vergeet niet om ook lactosevrije griekse yoghurt lidl en hoeveel rundvleessalade per persoon toe te voegen voor extra smaak. Geniet van deze heerlijke herfstsalade!

herfstsalade met pompoen

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze herfstsalade met pompoen is 30 minuten.

Kooktips

  • Vervang de feta door geitenkaas voor een vegetarische variant.
  • Vervang de walnoten door amandelen of pijnboompitten.
  • Vervang de balsamicoazijn door citroensap.

Probeer deze heerlijke herfstsalade met pompoen, een recept van Anna Meyer. Een gezonde en smakelijke salade die je in slechts 30 minuten klaar hebt. Geniet ervan!

Bronnen: Anna Meyer, AH