• Bijgerechten

Broodje Bapao: Een Heerlijke Indonesische Snack

Ingrediëntcalculator

Broodje bapao is een heerlijke Indonesische snack die je in slechts 15 minuten kunt maken. Het is een lekkere combinatie van gebakken rijstmeel, kruiden en groenten. Het is een populaire snack in Indonesië en wordt vaak gegeten als ontbijt, lunch of tussendoortje. In dit artikel laten we je zien hoe je deze heerlijke snack kunt maken.

Broodje bapao

Ingrediënten

  • 200 gram rijstmeel
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 200 ml water
  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • 200 gram taugé
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de rijstmeel met de olie en voeg de ui, knoflook, sambal oelek, ketoembar, korianderpoeder, gemberpoeder, kurkuma en zout toe. Voeg het water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten.

Verwarm een koekenpan en voeg de kip, taugé, ketjap manis en sojasaus toe. Bak de kip en taugé in 5 minuten gaar. Voeg het kruidenmengsel toe en bak nog 2 minuten mee.

Broodje Bapao is een heerlijke Indonesische snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een kleine, gevulde broodje gemaakt van witte rijstmeel en gevuld met een vulling van kip, varkensvlees, garnalen of tofu. Het broodje wordt geserveerd met een zoetzure saus en is een populaire snack in Indonesië. Probeer het eens met pastasalade pesto met burrata of polenta maken in de oven !

Verdeel het deeg in 8 stukken en maak er 8 balletjes van. Rol de balletjes uit tot plakken van ongeveer 10 cm doorsnee. Verdeel het kip-taugémengsel over de plakken en vouw de plakken dubbel. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 10 minuten goudbruin.

Tips

  • Je kunt de broodjes ook in de pan bakken. Bak ze in 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Je kunt de broodjes ook met andere vullingen maken. Probeer bijvoorbeeld eens een vulling van gehakt, groenten en kaas.
  • Je kunt de broodjes ook invriezen. Laat ze eerst afkoelen en leg ze dan in een diepvrieszak. Ze kunnen zo tot 3 maanden bewaard worden.

Conclusie

Broodje bapao is een heerlijke Indonesische snack die je in slechts 15 minuten kunt maken. Het is een lekkere combinatie van gebakken rijstmeel, kruiden en groenten. Volg ons stap-voor-stap recept en maak deze heerlijke snack in een handomdraai. Probeer ook eens andere vullingen en bewaar de broodjes in de vriezer voor later.

Bronnen: Indonesische Keuken , Indofood

Bewaren via Pinterest vegan broodje bapao

Auteur: Anna Meyer