Groene linzen recepten

Indiase dahl van groene linzen

Indiase dahl van groene linzen

groene chilipepers. Dahl is een gerecht op basis van linzen en wordt vaak klaargemaakt in India, Nepal, Pakistan,… De linzen bevatten heel veel eiwitten en worden dus vaak gebruikt in de vegetarische keuken
3 0
Indische linzen salade met rode bieten (vegetarisch)

Indische linzen salade met rode bieten (vegetarisch)

Indische linzen salade met rode bieten (vegetarisch)Linzen vormen een prima alternatief voor granen. 110 gr droge groene linzen½ liter water2 à 3 eetlepels sojasaus (afhankelijk van hoe zout je graag eet)1 middelgrote rode biet, fijngeraspt1 middelgrote ui, fijngesneden2 eetlepels fijngesneden verse koriander3 eetlepels fijne olie (walnoot, sesam, macadamia, avocado,…)anderhalve koffielepel frambozen of appel balsamico (gewone doet het ook, maar geeft een iets andere smaak)1/3 koffielepel komijnpoeder¼ koffielepel kaneelpoeder. Doe in een klein kookpannetje de linzen, sojasaus en het waterKook gaar en giet af (+/- 15 à 20 min)In een mengkom meng je olie, balsamico, komijnpoeder, kaneelpoeder en verse koriander goed samenVoeg de fijngesneden ui en geraspte biet toe en meng goed door elkaarVoeg de warme linzen toe en meng opnieuw goed door elkaarServeer onmiddellijk als warm bijgerecht of laat afkoelen en serveer met een gemengde salade 110 gr droge groene linzen
0 0