• Nagerechten

Vijgentaartje - Een heerlijke taart met vijgen en amandelen

Ingrediëntcalculator

Vijgentaart is een heerlijke taart die gemakkelijk te maken is. Deze taart is een perfecte combinatie van zoete vijgen en knapperige amandelen. Volg de stappen van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke taart.

Vijgentaartje

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram vijgen
  • 50 gram amandelen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, suiker, boter, eieren, bakpoeder en vanille extract in een kom. Kneed het deeg met je handen tot een bal. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg het deeg in een ingevette taartvorm. Verdeel de vijgen en amandelen over het deeg. Bak de taart in de oven gedurende 25 minuten. Laat de taart afkoelen en serveer.

Vijgentaartje is een heerlijke taart met vijgen en amandelen. Het is een heerlijke combinatie van zoete vijgen en knapperige amandelen. Het is een perfecte taart voor een feestelijke gelegenheid of gewoon als een lekker tussendoortje. Probeer ook eens pasta salade met spinazie of hoe maak je een kaassaus als je iets anders wilt proberen.

Tips van chef Anna Meyer

  • Gebruik verse vijgen voor de beste smaak.
  • Gebruik boter op kamertemperatuur voor het maken van het deeg.
  • Gebruik een goede kwaliteit vanille extract voor de beste smaak.
  • Bak de taart niet te lang, anders wordt het deeg te hard.

Met deze stappen van chef Anna Meyer kun je een heerlijke vijgentaart maken. Deze taart is een perfecte combinatie van zoete vijgen en knapperige amandelen. Probeer deze taart en geniet van de heerlijke smaak.

Met deze tips van chef Anna Meyer kun je een heerlijke vijgentaart maken. Probeer deze taart en geniet van de heerlijke smaak. Voor meer informatie over het maken van taarten, bezoek taarten.nl of Chefkoch.de .