• Hoofdgerechten

Frittata met zoete aardappel - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De frittata met zoete aardappel is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Volg de stappen en geniet van een heerlijke maaltijd!

Frittata met zoete aardappel

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en bak deze 2 minuten. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak deze 5 minuten, of totdat ze zacht zijn. Voeg de peterselie toe en roer goed door.

Frittata met zoete aardappel is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een eenvoudig en gezond gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het zo snel klaar is. Je kunt het serveren met vanille ijs met chocoladesaus of zalmpakketjes uit de oven .

Klop de eieren in een kom en voeg de Parmezaanse kaas toe. Giet het eimengsel over de zoete aardappel en bak de frittata nog 5 minuten. Zet de koekenpan in de oven en bak de frittata nog 15 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Tips

  • Je kunt de frittata ook in een kleinere ovenschaal maken. Bak de frittata dan 10 minuten in de oven.
  • Je kunt de frittata ook met andere groenten maken. Probeer bijvoorbeeld courgette, paprika of champignons.
  • Je kunt de frittata ook met andere kruiden maken. Probeer bijvoorbeeld oregano, basilicum of tijm.

Klaar!

Je frittata met zoete aardappel is klaar! Serveer de frittata met een salade of een stukje brood. Geniet ervan!

frittata zoete aardappel

Dit recept is bedacht door de Nederlandse chef Anna Meyer. Wil je meer recepten van Anna Meyer bekijken? Kijk dan op Anna Meyer's website of volg haar op Instagram.