Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng in een kom het gehakt, de ui, knoflook, ketjap, sambal, gemberpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en zout. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar. Maak vervolgens kleine balletjes van het gehaktmengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de balletjes in de oven gedurende 20 minuten.
De kooktijd voor deze alcoholvrije stoofperen is 45 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de bloemkool en snijd de steel eraf. Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de bloemkool met olijfolie en bestrooi met zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bloemkool goudbruin en knapperig is.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de bieten en snijd ze in plakjes. Leg de plakjes biet in een ovenschaal. Meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom. Giet het mengsel over de bieten en roer alles goed door elkaar. Bak de bieten in de oven gedurende 25 minuten. Verdeel de geitenkaas over de bieten en bak nog eens 10 minuten in de oven.
De totale kooktijd is ongeveer 15 minuten.
Verwarm de BBQ voor op medium-hoog vuur. Was de portobello's en verwijder de steel. Meng de olijfolie, balsamicoazijn, peterselie, basilicum, knoflook, zout en peper in een kom. Voeg de portobello's toe en meng alles goed.
Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed. Zet de kom in de koelkast en laat de saus minstens 15 minuten staan. Haal de saus uit de koelkast en serveer bij je favoriete gerechten.
Het kost ongeveer 30 minuten om dit recept te maken, waarvan 25 minuten in de oven.
Het duurt ongeveer 10 minuten om het deeg te kneden en ongeveer 5 minuten om elk naanbrood te bakken.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Smelt de boter in een pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de slagroom toe en laat het mengsel 5 minuten koken. Voeg de kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Om kruidenboter te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel. Meng de geitenkaas met de olijfolie, knoflook, oregano, basilicum, tijm, paprikapoeder, zout en peper. Vul de courgettes met de geitenkaas-mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de courgettes in de oven gedurende 20-25 minuten. Serveer de gevulde courgettes met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.
Met dit gezonde eiersalade recept van Anna Meyer heb je binnen 10 minuten een heerlijke lunch of diner. Probeer het recept en voeg je eigen twist toe.
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de couscous afkoelen.
Begin met het snijden van de meloen in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de ham toe. Bak de ham goudbruin en voeg de meloen toe. Bak de meloen en ham samen voor ongeveer 5 minuten. Voeg de balsamicoazijn, honing, gehakte peterselie, zout en peper toe en roer goed door. Laat de salade afkoelen en serveer.
Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 5 minuten, of totdat de ui glazig is. Voeg de tomatenblokjes, suiker, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
Kooktijd: 15 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de groenten toe en bak ze 5 minuten. Voeg de peterselie en basilicum toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 1: Doe de couscous in een kom en voeg het kokende water toe. Roer goed en laat het 5 minuten staan. Roer vervolgens met een vork om te vermijden dat de couscous aan elkaar kleeft.