• Bijgerechten

Zelfgemaakte Sambal - Een Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De zelfgemaakte sambal van Anna Meyer is een heerlijke combinatie van kruiden en smaken. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke smaak.

Zelfgemaakte sambal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels water

Instructies

  1. Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui toe en bak deze 5 minuten.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
  4. Voeg de kruiden toe en bak nog 2 minuten.
  5. Voeg de tomatenpuree, azijn, suiker en water toe en roer goed.
  6. Laat de sambal 10 minuten zachtjes koken.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de sambal warm.

Kooktijd

De kooktijd voor deze zelfgemaakte sambal is ongeveer 20 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor zelfgemaakte sambal. Het is een heerlijke combinatie van pittige chilipepers, knoflook, uien, tomaten en kruiden. Het is een perfecte manier om je maaltijd een extra smaak te geven. Probeer het eens met een tosti met kaas bovenop of is een italiaanse bol gezond .

Tips

  • Voeg meer of minder chilipoeder toe naar smaak.
  • Voeg meer of minder suiker toe naar smaak.
  • Voeg meer of minder tomatenpuree toe naar smaak.
  • Voeg meer of minder azijn toe naar smaak.

Conclusie

De zelfgemaakte sambal van Anna Meyer is een heerlijke combinatie van kruiden en smaken. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke smaak.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.