• Bijgerechten

Vegetarisch gevulde courgette met geitenkaas - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Vegetarisch eten is een gezonde en lekkere manier om je maaltijden te variëren.

Vegetarisch gevulde courgette met geitenkaas

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 200 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel. Meng de geitenkaas met de olijfolie, knoflook, oregano, basilicum, tijm, paprikapoeder, zout en peper. Vul de courgettes met de geitenkaas-mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de courgettes in de oven gedurende 20-25 minuten. Serveer de gevulde courgettes met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Vegetarisch gevulde courgette met geitenkaas is een heerlijk en gezond recept van Anna Meyer. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. De courgette wordt gevuld met geitenkaas, ui, knoflook, paprika en tomaat. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren als lunch of als avondmaaltijd. Probeer ook eens tomaten uit de oven gezond of gezond bananenbrood met walnoten .

Kooktips

  • Je kunt de courgettes ook in plakjes snijden in plaats van in de lengte doormidden.
  • Je kunt de courgettes ook in de oven grillen in plaats van bakken.
  • Je kunt de courgettes ook vullen met andere ingrediënten zoals feta, tomaat, paprika, ui, etc.

Kooktijd

Kooktijd: 30 minuten

Conclusie

Vegetarisch eten is een gezonde en lekkere manier om je maaltijden te variëren. Vergeet niet om de courgettes te vullen met andere ingrediënten zoals feta, tomaat, paprika, ui, etc. om het recept nog lekkerder te maken.

gevulde-courgette-met-geitenkaas

Bronnen: Anna Meyer, AH, BBC Good Food