• Bijgerechten

Tomatensaus zelf maken - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Tomatensaus is een veelgebruikte saus in de Italiaanse keuken. Het is een basisingrediënt voor veel gerechten, zoals pizza, pasta en lasagne. Met dit recept van Anna Meyer kun je eenvoudig tomatensaus zelf maken. Volg de stappen en je hebt binnen een uur een heerlijke tomatensaus.

Tomatensaus zelf maken

Ingrediënten

  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 tl suiker
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 5 minuten, of totdat de ui glazig is. Voeg de tomatenblokjes, suiker, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

Tomatensaus zelf maken is een heerlijke manier om je maaltijd te verrijken. Anna Meyer deelt haar recept voor een heerlijke tomatensaus. Je kunt de saus gebruiken bij zoete aardappel met chorizo of ovenschotel met aubergine en courgette . De saus is eenvoudig te maken en heerlijk van smaak. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van je maaltijd!

Tips

  • Voeg wat extra kruiden toe als je van pittige tomatensaus houdt.
  • Gebruik verse tomaten in plaats van blikjes als je de saus in het seizoen maakt.
  • Voeg wat extra olijfolie toe als je de saus wat romiger wilt maken.

Kooktijd

De tomatensaus is klaar na ongeveer 15 minuten koken.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kun je eenvoudig tomatensaus zelf maken. Volg de stappen en je hebt binnen een uur een heerlijke tomatensaus. Voeg wat extra kruiden toe als je van pittige tomatensaus houdt en voeg wat extra olijfolie toe als je de saus wat romiger wilt maken. De tomatensaus is klaar na ongeveer 15 minuten koken.

Voor meer informatie over het maken van tomatensaus, bekijk deze BBC Good Food-gids en deze The Spruce Eats-gids .