• Nagerechten

Baklava Rolletjes - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Baklava is een heerlijke zoete traktatie die al eeuwenlang wordt gegeten in het Midden-Oosten. Het is een gerecht dat bestaat uit lagen filodeeg, gevuld met noten en gedrenkt in honing. Deze Baklava Rolletjes zijn een heerlijk recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke zoete traktatie.

Baklava rolletjes

Ingrediënten

  • 200 gram filodeeg
  • 200 gram gemengde noten (amandelen, walnoten, hazelnoten)
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 eetlepel kardemom
  • 1/2 kopje honing

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in een pannetje. Hak de noten fijn en meng deze met de suiker, kaneel en kardemom. Leg een vel filodeeg op een met boter ingevette bakplaat. Bestrijk het vel met de gesmolten boter. Leg hierop een tweede vel filodeeg en bestrijk dit ook met boter. Herhaal dit totdat alle vellen filodeeg zijn gebruikt. Bestrooi de bovenste laag met de notenmengeling. Bak de Baklava Rolletjes in de oven gedurende 25 minuten. Haal de Baklava Rolletjes uit de oven en giet de honing over de Baklava Rolletjes. Laat de Baklava Rolletjes afkoelen en serveer.

Kooktijd

De Baklava Rolletjes hebben een kooktijd van 25 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Baklava Rolletjes. Deze heerlijke zoete rolletjes zijn gemaakt met filodeeg, noten en honing. Het is een perfecte combinatie van zoet en knapperig. Deze Baklava Rolletjes zijn een geweldige toevoeging aan elke maaltijd of als een lekker tussendoortje. Probeer ook eens pasta pesto gegrilde groenten of krokante kip poke bowl .

Kooktips

  • Gebruik vers filodeeg voor de beste smaak.
  • Gebruik vers gemalen kardemom voor de beste smaak.
  • Gebruik vers gemalen kaneel voor de beste smaak.
  • Gebruik vers gemalen noten voor de beste smaak.
  • Gebruik vers gemalen suiker voor de beste smaak.
  • Gebruik vers gemalen boter voor de beste smaak.
  • Gebruik vers gemalen honing voor de beste smaak.

Conclusie

Baklava Rolletjes zijn een heerlijk recept van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke zoete traktatie. Gebruik vers gemalen ingrediënten voor de beste smaak. De Baklava Rolletjes hebben een kooktijd van 25 minuten. Probeer dit heerlijke recept en geniet van deze heerlijke zoete traktatie.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.