• Bijgerechten

Naanbrood maken: recept en tips van chef Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Naanbrood is een heerlijk Indisch gebak dat gemakkelijk thuis te maken is. Het is een lekker en gezond alternatief voor wit brood en het is een geweldige manier om je maaltijd te verrijken. In dit artikel leer je hoe je naanbrood kunt maken met het recept van chef Anna Meyer. Leer de ingrediënten, kooktijden en tips om het perfecte naanbrood te maken.

Naanbrood maken

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 ml lauw water
  • 2 eetlepels yoghurt

Instructies

  1. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
  2. Voeg de olijfolie, lauw water en yoghurt toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.
  3. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne plak.
  4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de naanbroodjes aan beide kanten goudbruin.
  5. Serveer de naanbroodjes warm met je favoriete gerechten.

Kooktijd

Het duurt ongeveer 10 minuten om het deeg te kneden en ongeveer 5 minuten om elk naanbrood te bakken.

Chef Anna Meyer deelt haar recept en tips voor het maken van heerlijk naanbrood. Met deze tips kun je thuis een heerlijk naanbrood maken. Probeer het eens en geniet van de smaak!

Naast het maken van naanbrood, heeft chef Anna Meyer ook andere lekkere recepten. Probeer bijvoorbeeld eens de tonijn wraps lekker en simpel of de wijn bij risotto paddenstoelen .

Tips

  • Gebruik lauw water om het deeg te kneden. Als het water te warm is, kan het deeg te zacht worden.
  • Gebruik een koekenpan met een dikke bodem om de naanbroodjes te bakken. Dit zorgt ervoor dat de naanbroodjes gelijkmatig gebakken worden.
  • Voeg wat extra olijfolie toe aan het deeg als het te droog is.

Conclusie

Naanbrood is een heerlijk Indisch gebak dat gemakkelijk thuis te maken is. Volg het recept van chef Anna Meyer om heerlijk naanbrood te maken. Gebruik lauw water om het deeg te kneden, gebruik een koekenpan met een dikke bodem om de naanbroodjes te bakken en voeg wat extra olijfolie toe aan het deeg als het te droog is. Met deze tips en het recept van chef Anna Meyer kun je heerlijk naanbrood maken.

Naanbrood maken

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food