• Bijgerechten

Oosterse Gehaktballetjes met Ketjapsaus - Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een eenvoudig en smakelijk gerecht dat iedereen zal waarderen, dan is dit recept van Anna Meyer voor Oosterse gehaktballetjes met ketjapsaus een uitstekende keuze. Deze gehaktballetjes zijn gemaakt met een mix van kruiden en specerijen, waardoor ze een heerlijke Oosterse smaak hebben. De ketjapsaus maakt het gerecht helemaal af en geeft het een extra smaakboost. Dit recept is eenvoudig te maken en het is een geweldige manier om je familie en vrienden te verrassen met een heerlijk gerecht.

Oosterse gehaktballetjes met ketjapsaus

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels ketjapsaus
  • 2 eetlepels water

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng in een kom het gehakt, de ui, knoflook, ketjap, sambal, gemberpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en zout. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar. Maak vervolgens kleine balletjes van het gehaktmengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de balletjes in de oven gedurende 20 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Oosterse Gehaktballetjes met Ketjapsaus. Deze gehaktballetjes zijn gemaakt met kruiden en specerijen, waardoor ze een heerlijke smaak hebben. Serveer deze gehaktballetjes met een salade of met aardappel met creme fraiche en verse ananas cake recept voor een heerlijke maaltijd.

Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg de ketjapsaus en het water toe. Roer goed en laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Haal de gehaktballetjes uit de oven en serveer met de ketjapsaus.

Kooktips

  • Je kunt de gehaktballetjes ook in de pan bakken in plaats van in de oven.
  • Voeg wat extra sambal toe als je van pittig eten houdt.
  • Je kunt de gehaktballetjes ook serveren met rijst of aardappelpuree.

Kooktijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Conclusie

Dit recept van Anna Meyer voor Oosterse gehaktballetjes met ketjapsaus is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat iedereen zal waarderen. De gehaktballetjes zijn gemaakt met een mix van kruiden en specerijen, waardoor ze een heerlijke Oosterse smaak hebben. De ketjapsaus maakt het gerecht helemaal af en geeft het een extra smaakboost. Probeer het recept vandaag nog en verras je familie en vrienden met een heerlijk gerecht!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.