• Bijgerechten

Recept voor Kerriesaus - Klaar in 15 minuten

Ingrediëntcalculator

Kerriesaus is een heerlijke saus die je kunt maken met een paar ingrediënten. Het is een klassieker die je kunt gebruiken bij verschillende gerechten. In dit recept laten we je zien hoe je de saus in slechts 15 minuten klaar kunt maken. Volg de stappen en geniet van de smaak!

Kerriesaus

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 kop kippenbouillon
  • 1/2 kop melk
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper

Instructies

  1. Verwarm de boter in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de bloem toe en roer goed.
  3. Voeg de kippenbouillon toe en roer totdat de saus dikker wordt.
  4. Voeg de melk toe en roer totdat de saus glad is.
  5. Voeg het kerriepoeder, zout en peper toe en roer goed.
  6. Laat de saus 5 minuten koken en roer af en toe.
  7. Haal de pan van het vuur en serveer.

Kooktijd

Kooktijd: 15 minuten

Kerriesaus is een heerlijke saus die je in slechts 15 minuten klaar kunt maken. Het is een combinatie van kruiden, tomatenpuree, komijn en citroen die een heerlijke smaak geven. Je kunt de saus gebruiken als dip, bij gerechten of als saus voor salades. Om de saus te maken, moet je komijn en citroen afvallen . Voeg vervolgens tomatenpuree, kurkuma, kerriepoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten koken. Als laatste voeg je wat olijfolie toe en moet je vijgen schillen . Je kunt de saus nu serveren bij je favoriete gerechten.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden voor een betere smaak.
  • Voeg wat extra melk toe als de saus te dik is.
  • Voeg wat extra kerriepoeder toe als je de saus pittiger wilt maken.

Conclusie

Kerriesaus is een heerlijke saus die je in slechts 15 minuten klaar kunt maken. Volg de stappen en geniet van de smaak! Vergeet niet om de kooktips te gebruiken voor een betere smaak. Probeer het recept en geniet van de saus!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.