• Hoofdgerechten

Asperges met Zalm en Bieslooksaus - Een Heerlijke Recept

Ingrediëntcalculator

Asperges met zalm en bieslooksaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Deze combinatie van smaken is een echte klassieker en is een favoriet van veel mensen. Chef Anna Meyer deelt met ons haar recept voor deze heerlijke maaltijd.

Asperges met zalm en bieslooksaus

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Begin met het schoonmaken van de asperges. Verwijder de harde stukken en was de asperges goed. Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de asperges in het kokende water gedurende 8-10 minuten. Giet de asperges af en laat ze afkoelen.

Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Meng de mayonaise, crème fraîche, citroensap, olijfolie, bieslook, zout en peper in een kom. Roer alles goed door elkaar tot een gladde saus.

Verdeel de asperges over 4 borden. Verdeel de zalmstukjes over de asperges. Giet de bieslooksaus over de asperges en zalm. Garneer met wat extra bieslook en serveer.

Asperges met zalm en bieslooksaus is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een gezonde maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. De combinatie van de asperges, zalm en bieslooksaus is een perfecte match. Je kunt er ook voor kiezen om de asperges te roosteren in de oven voor een extra smaakvolle maaltijd. Zit er lactose in banaan?

Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Je hebt alleen asperges, zalm, bieslooksaus, olijfolie, peper en zout nodig. Het is een gezonde maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Kitkat taart zonder oven?

Het is een heerlijk recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Je kunt de asperges ook roosteren in de oven voor een extra smaakvolle maaltijd. Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak van asperges met zalm en bieslooksaus!

Kooktijd

De totale kooktijd voor dit gerecht is ongeveer 30 minuten.

asperges met zalm

Kooktips

  • Gebruik verse asperges voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra olijfolie toe aan de saus voor extra smaak.
  • Gebruik gerookte zalm voor een extra smaakvolle maaltijd.

Asperges met zalm en bieslooksaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Probeer deze heerlijke maaltijd van chef Anna Meyer en geniet van de smaak!

Bronnen

Meer informatie over asperges: Allerhande

Meer informatie over gerookte zalm: Allerhande