• Bakrecepten

Stracciatella Cake - Een heerlijke taart met een verrassende smaak

Ingrediëntcalculator

Stracciatella Cake is een heerlijke taart met een verrassende smaak. De taart is gemaakt met een laagje chocoladecake, een laagje vanillecake en een laagje vanille-ijs. De taart wordt afgemaakt met een laagje chocoladesaus en versierd met slagroom en chocolade. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke taart.

Stracciatella cake

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 liter vanille-ijs
  • 200 gram chocoladesaus
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtige massa. Voeg de boter, bloem, bakpoeder, vanille-extract en cacaopoeder toe en mix tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en bak de cake in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de cake afkoelen.

Stracciatella Cake is een heerlijke taart met een verrassende smaak. Deze taart is gemaakt met een bodem van luchtige chocoladecake, gevuld met een romige stracciatella-vulling en afgewerkt met een laagje chocoladeglazuur. Deze taart is een echte traktatie voor elke gelegenheid!

Probeer ook eens andere heerlijke gerechten zoals wat is nigiri sushi of recept met gegrilde groenten .

Verdeel de cake in twee lagen. Leg de onderste laag op een bord en smeer deze in met de chocoladesaus. Leg hierop de bovenste laag cake en smeer deze ook in met de chocoladesaus. Laat het ijs in een kom zacht worden en verdeel het over de cake. Zet de taart in de vriezer tot het ijs weer hard is. Verwarm de chocoladesaus en giet deze over de taart. Garneer de taart met slagroom en chocolade.

Kooktijd

De Stracciatella Cake is klaar in ongeveer 45 minuten. De cake moet 25 minuten in de oven en de taart moet 20 minuten in de vriezer.

Kooktips

  • Gebruik voor de cake een goede kwaliteit boter.
  • Gebruik voor de chocoladesaus een goede kwaliteit chocolade.
  • Gebruik voor de slagroom een goede kwaliteit slagroom.
  • Gebruik voor de chocolade een goede kwaliteit chocolade.

Stracciatella Cake is een heerlijke taart met een verrassende smaak. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke taart. Probeer deze taart vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak.

Dit artikel is geschreven door chef Anna Meyer.