• Nagerechten

Clafoutis met Kersen - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Clafoutis is een heerlijke Franse specialiteit die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een luchtige cake met kersen die wordt gebakken in een oven. Het is een heerlijk dessert dat je kunt serveren met een bolletje ijs of een lekkere crème fraîche. In dit artikel laat Anna Meyer je stap voor stap zien hoe je een perfecte Clafoutis met Kersen kunt maken.

Ingrediënten

  • 200 gram kersen
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter en bestuif deze met bloem. Verdeel de kersen over de bodem van de ovenschaal.

Clafoutis met kersen is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een Franse klassieker die je met verschillende soorten fruit kunt maken. Deze kersenclafoutis is een heerlijke combinatie van zoet en zuur. Het is een eenvoudig recept dat je in een handomdraai klaar hebt. Probeer het eens en je zult versteld staan van de smaak!

Wil je meer lekkere recepten? Probeer dan eens tosti recepten zonder kaas of boerenkoolstamppot met diepvries boerenkool . Geniet van deze heerlijke gerechten!

Klop in een kom de eieren met de suiker tot een luchtige massa. Voeg de bloem toe en meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de melk, boter, vanille extract en kaneel toe en meng dit goed door elkaar.

Giet het beslag over de kersen en zorg ervoor dat de kersen goed bedekt zijn. Bak de Clafoutis in de oven gedurende 30-35 minuten. Controleer met een satéprikker of de Clafoutis gaar is. Haal de Clafoutis uit de oven en laat deze afkoelen.

Tips

  • Gebruik vers geplukte kersen voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kaneel toe voor een extra smaak.
  • Gebruik een ovenschaal met een diameter van 20 cm.

Met deze stappen maak je eenvoudig een heerlijke Clafoutis met Kersen. Serveer de Clafoutis met een bolletje ijs of een lekkere crème fraîche. Geniet van deze heerlijke Franse specialiteit!

clafoutis-met-kers

Voor meer informatie over het maken van Clafoutis met Kersen, bekijk deze BBC Good Food-pagina en deze The Spruce Eats-pagina .

Veel plezier met het maken van deze heerlijke Clafoutis met Kersen!