Begin met het kloppen van de slagroom met de suiker totdat het stijf is. Voeg dan de monchou toe en klop het geheel nog een paar minuten. Voeg dan de kersen, citroensap en vanille extract toe en klop het geheel nog een paar minuten totdat alles goed gemengd is.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de chocolade en de boter in een pannetje op laag vuur. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe en meng goed. Voeg de bloem, bakpoeder en vanille extract toe en meng tot een glad beslag.
Begin met het smelten van de chocolade. Verwarm de chocolade in een kom boven een pan met kokend water. Roer de chocolade regelmatig totdat deze volledig gesmolten is. Laat de gesmolten chocolade afkoelen.
Begin met het koken van de kokosmelk, slagroom en suiker in een steelpan. Roer regelmatig totdat het mengsel kookt. Voeg dan het vanille-extract toe en roer goed. Voeg vervolgens het gelatinepoeder toe en roer totdat het is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Het duurt slechts 10 minuten om dit gezonde chocolade ijs te bereiden. Laat het ijs vervolgens minstens 4 uur in de vriezer staan voordat je het serveert.
Meng de eieren, suiker, kokosrasp, bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de melk, sinaasappelsap en boter toe en meng tot een glad beslag. Laat het beslag 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe de appelstukjes in een kom en voeg de suiker, bloem en kaneel toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg de boter toe en meng alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 350 graden. Bak de brownie mix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de brownie afkoelen.
Begin met het smelten van de chocolade. Verwarm de chocolade in een kom boven een pan met kokend water. Roer de chocolade regelmatig totdat deze volledig gesmolten is. Zet het vuur uit en laat de chocolade afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter. Rol het bladerdeeg uit en leg het in de ovenschaal. Klop de ricotta, suiker, eieren, vanille extract en kaneel in een kom tot een glad mengsel. Voeg de boter, bloem en honing toe en meng goed. Giet het mengsel over het bladerdeeg en bak de bougatsa in de oven gedurende 30-35 minuten. Serveer de bougatsa warm met honing, suiker of kaneel.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de lange vingers op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10 minuten. Laat de lange vingers afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in een kleine pan. Voeg de suiker, Baileys, stroop, kaneel en vanille extract toe en roer goed. Leg de stroopwafels op een bakplaat en giet het mengsel erover. Bestrooi met amandelschaafsel. Bak de stroopwafels in de oven gedurende 10 minuten. Laat afkoelen en serveer.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de kersen en verwijder de steeltjes. Doe de kersen in een ovenschaal en strooi er de suiker en kaneel over. Smelt de boter en giet het over de kersen. Rooster de kersen in de oven gedurende 15 minuten. Serveer de warme kersen met een bolletje kaneelijs.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Hak de noten fijn en meng ze met de suiker. Smelt de boter in een pan. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter. Leg een laag filodeeg in de ovenschaal en bestrijk het met de gesmolten boter. Herhaal dit proces totdat alle filodeeg is gebruikt. Bestrooi de notenmengsel over het filodeeg. Bak de baklava in de oven gedurende 30 minuten. Laat de baklava afkoelen. Verwarm de honing in een pan en giet het over de afgekoelde baklava. Laat de baklava afkoelen voordat je hem serveert.
De kooktijd voor Affogato is ongeveer 5 minuten.
Begin met het fijnmalen van de biscuitjes. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk het aan. Zet de springvorm in de koelkast om te harden.
Verwarm de oven voor op 350°F (175°C). Vet een kleine ovenschaal in met wat vegan boter.
Begin met het maken van de vulling. Meng de mascarpone met de suiker en het citroensap. Klop de slagroom stijf en voeg deze toe aan het mascarpone-mengsel. Roer alles goed door elkaar.