• Hoofdgerechten

Bietenlasagne met walnoten - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De Nederlandse chef Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor bietenlasagne met walnoten. Deze vegetarische maaltijd is een perfecte optie voor een gezonde lunch of diner. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd!

Bietenlasagne met walnoten

Ingrediënten

  • 500 gram gekookte bieten
  • 2 uien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 gram ricotta
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram walnoten, gehakt
  • 8 lasagnevellen

Instructies

Stap 1: Bereid de saus

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is. Voeg de tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en roer goed. Voeg de gekookte bieten toe en roer goed. Laat de saus 10 minuten koken, roer af en toe.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor bietenlasagne met walnoten. Deze vegetarische lasagne is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis. Het is een gezonde en smakelijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Probeer ook eens de witte chocolade macadamia koekjes of een amuse hapje met avocado als bijgerecht.

Stap 2: Bereid de lasagne

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg 4 lasagnevellen op de bodem van de ovenschaal. Voeg de helft van de saus toe en verdeel gelijkmatig. Voeg de ricotta toe en verdeel gelijkmatig. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en verdeel gelijkmatig. Voeg de helft van de walnoten toe en verdeel gelijkmatig. Leg de overgebleven lasagnevellen op de bovenste laag. Voeg de rest van de saus toe en verdeel gelijkmatig. Voeg de rest van de geraspte kaas toe en verdeel gelijkmatig. Voeg de rest van de walnoten toe en verdeel gelijkmatig.

Stap 3: Bak de lasagne

Bak de lasagne in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de lasagne 5 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Tips

  • Je kunt de lasagne ook invriezen voor later gebruik. Laat de lasagne afkoelen en bewaar hem in een luchtdichte container in de vriezer.
  • Je kunt de lasagne ook met andere groenten maken, zoals courgette, paprika of aubergine.
  • Je kunt de lasagne ook met andere noten maken, zoals amandelen of cashewnoten.

Conclusie

Deze heerlijke bietenlasagne met walnoten is een perfecte optie voor een gezonde lunch of diner. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd!

rode bieten lasagne www.leukerecepten.nl

Bronnen: BBC Good Food , The Spruce Eats