• Nagerechten

Affogato - Een Italiaanse Koffie-Dessert Specialiteit

Ingrediëntcalculator

Affogato is een heerlijke Italiaanse koffie-dessert specialiteit die bestaat uit espresso, ijs en soms een scheutje likeur. Deze traktatie is een favoriet bij veel mensen en is een perfecte afsluiting van een maaltijd. Met deze stapsgewijze recepten van chef Anna Meyer kun je deze heerlijke traktatie thuis maken.

Affogato

Ingrediënten

  • 2 kopjes espresso
  • 2 kopjes ijs
  • 2 eetlepels likeur (optioneel)

Instructies

  1. Breng de espresso aan de kook in een kleine steelpan.
  2. Verdeel de espresso over twee kopjes.
  3. Voeg twee kopjes ijs toe aan elk kopje espresso.
  4. Voeg naar smaak twee eetlepels likeur toe aan elk kopje.
  5. Serveer direct.

Kooktijd

De kooktijd voor Affogato is ongeveer 5 minuten.

Affogato is een Italiaanse koffie-dessertspecialiteit die bestaat uit een kopje espresso gegoten over een bolletje ijs. Het is een heerlijk en verfrissend dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Probeer het eens met een monchoutaart met lemon curd of een bietjes met ui en appel voor een extra smaakvolle twist.

Bewaren via Pinterest

Kooktips

  • Gebruik de beste kwaliteit espresso die je kunt vinden voor de beste smaak.
  • Gebruik een goede kwaliteit likeur voor de beste smaak.
  • Voeg wat extra suiker toe als je het zoeter wilt maken.
  • Voeg wat extra koffie toe als je het sterker wilt maken.

Conclusie

Affogato is een heerlijke Italiaanse koffie-dessert specialiteit die bestaat uit espresso, ijs en soms een scheutje likeur. Met deze stapsgewijze recepten van chef Anna Meyer kun je deze heerlijke traktatie thuis maken. Vergeet niet om de beste kwaliteit ingrediënten te gebruiken voor de beste smaak. Vergeet ook niet om de kooktijd van 5 minuten in acht te nemen.

affogato

Voor meer informatie over Affogato, bekijk deze The Spruce Eats en BBC Good Food websites.