• Nagerechten

Griekse Bougatsa recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Bougatsa is een heerlijke zoete lekkernij uit Griekenland. Het is een luchtige, gevulde bladerdeegtaart die wordt geserveerd met honing, suiker of kaneel. Anna Meyer, een bekende Griekse chef-kok, deelt haar recept voor deze heerlijke zoete lekkernij. Volg de stap-voor-stap instructies en maak deze heerlijke zoete lekkernij in slechts 45 minuten.

Griekse bougatsa

Ingrediënten

  • 500 gram bladerdeeg
  • 200 gram ricotta
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel honing

Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter. Rol het bladerdeeg uit en leg het in de ovenschaal. Klop de ricotta, suiker, eieren, vanille extract en kaneel in een kom tot een glad mengsel. Voeg de boter, bloem en honing toe en meng goed. Giet het mengsel over het bladerdeeg en bak de bougatsa in de oven gedurende 30-35 minuten. Serveer de bougatsa warm met honing, suiker of kaneel.

Anna Meyer heeft een heerlijk Grieks Bougatsa recept. Bougatsa is een zoete Griekse pastries met een vulling van kwark, suiker en kaneel. Het is een heerlijk dessert dat je kunt maken voor een speciale gelegenheid. Anna's recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijke zoete traktatie. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke Griekse zoetigheid.

Als je op zoek bent naar andere heerlijke recepten, bekijk dan ook eens recept met brie en tomaat of kipdrumsticks uit de oven . Geniet van deze heerlijke recepten!

Kooktips

  • Gebruik vers bladerdeeg voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kaneel toe voor een extra kaneel smaak.
  • Gebruik verse ricotta voor een romige smaak.

Conclusie

Bougatsa is een heerlijke zoete lekkernij uit Griekenland. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en maak deze heerlijke zoete lekkernij in slechts 45 minuten. Gebruik vers bladerdeeg, verse ricotta en voeg wat extra kaneel toe voor een extra kaneel smaak. Serveer de bougatsa warm met honing, suiker of kaneel. Geniet van deze heerlijke zoete lekkernij!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer , een bekende Griekse chef-kok.