• Bijgerechten

Tempeh Saté Spiesjes - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze heerlijke Tempeh Saté Spiesjes van Anna Meyer zijn een eenvoudig recept met een heerlijke smaak. Klaar in slechts 30 minuten, het is een perfecte maaltijd voor een drukke week. De spiesjes zijn gemaakt van tempeh, een plantaardig eiwit dat een heerlijke smaak heeft. De spiesjes worden geserveerd met een pittige satésaus en een frisse salade.

Tempeh saté spiesjes

Ingrediënten

  • 500 gram tempeh
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels gemberpoeder
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel pinda's
  • 1 eetlepel korianderbladeren
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 eetlepel verse knoflook
  • 1 eetlepel verse chilipeper
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 eetlepel verse citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel pinda's
  • 1 eetlepel korianderbladeren
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 eetlepel verse knoflook
  • 1 eetlepel verse chilipeper
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 eetlepel verse citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel pinda's
  • 1 eetlepel korianderbladeren
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 eetlepel verse knoflook
  • 1 eetlepel verse chilipeper
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 eetlepel verse citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel pinda's
  • 1 eetlepel korianderbladeren
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 eetlepel verse knoflook
  • 1 eetlepel verse chilipeper
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 eetlepel verse citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel pinda's
  • 1 eetlepel korianderbladeren
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 eetlepel verse knoflook
  • 1 eetlepel verse chilipeper
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 eetlepel verse citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel pinda's
  • 1 eetlepel korianderbladeren
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1 eetlepel verse knoflook
  • 1 eetlepel verse chilipeper
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 eetlepel verse citroen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de tempeh in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng de olijfolie, sojasaus, sesamolie, gemberpoeder, knoflookpoeder, kurkuma, komijnpoeder, chilipoeder, korianderpoeder, zout, peper, suiker, citroensap, sesamzaadjes, pinda's, korianderbladeren, verse gember, verse knoflook, verse chilipeper, verse koriander, verse citroen, olijfolie, sojasaus, sesamolie, gemberpoeder, knoflookpoeder, kurkuma, komijnpoeder, chilipoeder, korianderpoeder, zout, peper, suiker, citroensap, sesamzaadjes, pinda's en korianderbladeren in een kom. Voeg de tempeh toe en meng alles goed door elkaar.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Tempeh Saté Spiesjes. Deze vegetarische spiesjes zijn gemaakt van tempeh, een soort gefermenteerde sojabonen. Het is een lekker en gezond alternatief voor vlees. De spiesjes zijn gemakkelijk te maken en heerlijk om te eten.

Wil je zelf vegetarisch gehakt maken? Probeer dan zelf vegetarisch gehakt maken . Wil je kibbeling maken zonder frituurpan? Probeer dan kibbeling maken zonder frituurpan .

Leg de tempeh op een bakplaat en bak de spiesjes in de oven gedurende 20-25 minuten. Keer de spiesjes halverwege om. Serveer de spiesjes met een pittige satésaus en een frisse salade.

saté tempeh

Kooktijd

De kooktijd voor deze Tempeh Saté Spiesjes is ongeveer 30 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden voor een extra smaak.
  • Voeg wat extra olijfolie toe als je de spiesjes aan het bakken bent voor een extra knapperige textuur.
  • Vervang de tempeh door tofu als je geen tempeh hebt.
  • Voeg wat extra chilipeper toe als je van pittig houdt.