• Voorgerechten

Mini melanzane parmigiana - een heerlijke Italiaanse ovenschotel

Ingrediëntcalculator

De mini melanzane parmigiana is een heerlijke Italiaanse ovenschotel met aubergine, kaas en tomatensaus. Deze ovenschotel is een echte klassieker en is een favoriet bij veel mensen. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en maak deze heerlijke ovenschotel in een mum van tijd.

Mini melanzane parmigiana

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 100 gram geraspte kaas
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak

Instructies

Stap 1: de aubergines

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de plakjes aubergine op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak de aubergines in de oven gedurende 15 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en laat de aubergines afkoelen.

Mini melanzane parmigiana is een heerlijke Italiaanse ovenschotel. Het is een combinatie van gebakken aubergine, tomatensaus en kaas. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je hele gezin zal waarderen. Probeer het eens met gevulde mini paprika roomkaas of pasta in het engels .

Stap 2: de saus

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze gedurende 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur.

Stap 3: de ovenschotel

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de plakjes aubergine in de ovenschaal en giet de tomatensaus erover. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en de Parmezaanse kaas. Bak de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven.

Stap 4: serveren

Haal de ovenschotel uit de oven en laat deze afkoelen. Serveer de mini melanzane parmigiana met een salade of een stukje brood. Eet smakelijk!

Tips

  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een betere smaak.
  • Vervang de Parmezaanse kaas door Pecorino kaas voor een andere smaak.
  • Voeg wat chilipeper toe aan de saus voor een pittige smaak.

De mini melanzane parmigiana is een heerlijke Italiaanse ovenschotel die gemakkelijk te maken is. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en maak deze heerlijke ovenschotel in een mum van tijd. Probeer deze ovenschotel vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak!

Mini melanzane parmigiana

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een gerenommeerde Nederlandse chef. Voor meer informatie over Italiaanse gerechten, bezoek Italiaanse Keuken .