• Hapjes en snacks

Peer met Geitenkaas uit de Oven - Een Heerlijk Recept

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een lekker en eenvoudig gerecht, dan is peer met geitenkaas uit de oven een goede optie. Het is een heerlijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. In dit artikel laten we je zien hoe je dit gerecht klaarmaakt.

Peer met geitenkaas uit de oven

Ingrediënten

  • 2 peren
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels amandelen
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels noten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de peren en snijd ze in parten. Leg de parten in een ovenschaal. Verdeel de geitenkaas over de peren. Voeg de honing, amandelen, rozijnen, noten, olijfolie en kaneel toe. Roer alles goed door elkaar. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht gedurende 20 minuten. Serveer de peer met geitenkaas uit de oven met wat extra honing en noten.

Peer met Geitenkaas uit de Oven is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een lekkere combinatie van zoete peren, knapperige noten en romige geitenkaas. Je kunt het serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade of aardappelgratin. Klik hier om te zien welke aardappel je het beste kunt gebruiken voor een gratin.

Het is een gezond gerecht dat je kunt variëren met andere ingrediënten. Probeer bijvoorbeeld eens broccoli met garnalen in plaats van peren. Klik hier voor een koolhydraatarm recept met broccoli en garnalen.

Tips van chef-kok Anna Meyer

  • Gebruik vers fruit voor het beste resultaat.
  • Vervang de geitenkaas door een andere kaas naar keuze.
  • Voeg wat extra kruiden toe voor meer smaak.

Met dit recept voor peer met geitenkaas uit de oven heb je een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Probeer het recept en geniet van de smaak!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij heeft jarenlange ervaring in het koken van heerlijke gerechten. Volg haar op Instagram voor meer recepten en tips.